19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Γέμισε η αίθουσα στη Γιορτή της Αγρότισσας στα Καράνου

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας, η εκδήλωση  προς τιμή της Αγρότισσας, που γιορτάζεται  από το 1987 έως και σήμερα στα Καράνου, στην αίθουσα του πρώην δημοτικού σχολείου  στα  Καράνου.

Η Γιορτή διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Καράνου «Η Ρίζα», με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Αγρότισσας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Μαλανδράκης Ιωάννης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “…η αγρότισσα δεν είναι μια απλή επαγγελματική ιδιότητα  με οριοθετημένες αρμοδιότητες αλλά ένας πολυδιάστατος ρόλος. Είναι η μάνα, η σύζυγος, η γειτόνισσα, η σκληρά εργαζόμενη γυναίκα της υπαίθρου που στηρίζει την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία, μέσα από καθημερινό αγώνα. Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο της έμμεσης στήριξης των γυναικών που ασχολούνται στον πρωτογενή τομέα φροντίζει, μέσα από παρεμβάσεις,  για τη βελτίωση των έργων υποδομής στην ενδοχώρα…”

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη, η οποία αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της αγρότισσας αλλά  και στις πλούσιες δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Καράνου, καθώς και από το Σύλλογο Γυναικών Χανίων η κα Αγγελική Αλαμάνου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλκιβιάδης Πενταράκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καράνου κος Μύρωνας Φραγγεδάκης. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ.Δημητρογιαννάκης Στέλιος, ο Σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης  στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων κος Αλέκος Μαρινάκης, και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πλατανιά.

Ακολούθησε ομιλία από το μέλος του συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου Καράνου κα Βάσω Σαρρή και ανάγνωση χιουμοριστικού διηγήματος του Γιώργη Σταματάκη από την ηθοποιό Μαρινέλλα Βλαχάκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  ένα από τα λιγότερο γνωστά ριζίτικα τραγούδια από κυρία Αγγελική Δασκαλάκη, κάτοικο του χωριού, η οποία όπως δήλωσε το άκουγε από τον πατέρα της και την προβολή ερασιτεχνικού ντοκιμαντέρ με συνεντεύξεις γυναικών του χωριού.

Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν κάτοικοι του χωριού, ενώ προσφέρθηκαν στους καλεσμένους βιβλία με την ιστορία του χωριού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...