Γαλλία: Μικρό προβάδισμα Μελανσόν για τις βουλευτικές εκλογές δίνει νέα δημοσκόπηση

Κανένα σχόλιο

Με 28% προηγείται η συμπαράταξη των κομμάτων της αριστεράς, υπό τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενόψει του πρώτου γύρου των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, έναντι 27% των κομμάτων της προεδρικής πλειοψηφίας υπό τον Εμανουέλ Μακρόν.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ακροδεξιά, υπό την Μαρίν Λεπέν, με 22%, την τέταρτη οι κεντροδεξιοί ρεπουμπλικάνοι με 11% και την πέμπτη θέση το ακροδεξιό κόμμα υπό τον Ερίκ Ζεμούρ με 6,5%.

Ωστόσο τα ποσοστά του πρώτου γύρου στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, λόγω του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος της χώρας, ελάχιστα προδικάζουν την τελική κατανομή των εδρών στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

"Sponsored links"

Τα πάντα κρίνονται στον δεύτερο γύρο, όπου σε κάθε μια από τις 577 εκλογικές περιφέρειες περνάνε τα δύο πρώτα σε ψήφους κόμματα, αλλά και όσα υπερβαίνουν σε απόλυτο αριθμό ψήφων το 12,5% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων. Η αποχή στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές είναι της τάξεως του 50%. Αυτό το εκλογικό σύστημα έδωσε το 2017 στα κόμματα της υπό τον Μακρόν προεδρικής πλειοψηφίας τις 356 από τις 577 έδρες, ενώ στον πρώτο γύρο τα ποσοστά τους ήταν στο 32%. Σύμφωνα με την εταιρία Ifop, που έκανε την κυλιόμενη δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας, το ανώτατο όριο στατιστικού σφάλματος βρίσκεται περί το 3%.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, φαίνονται να επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα υπάρχουν στον δεύτερο γύρο της 19ης Ιουνίου υποψήφιοι υποστηριζόμενοι από τα κόμματα της βαθειά ριζωμένης στη Γαλλία παραδοσιακής δεξιάς. Από την συμπεριφορά αυτών των ψηφοφόρων θα εξαρτηθεί εν πολλοίς το εκλογικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, που είναι και το καθοριστικό για την κατανομή των εδρών στη νέα Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

ieidiseis.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live