Γαλοπούλα Γεμιστή
Μια γαλοπούλα παχιά, τριακόσια γραμμ. κιμά, τρία τέταρτα φλιτζανιού βούτυρο ή φυτίνη, μισή φλιτζάνα ρύζι Καρολίνα, μια κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας, λίγη κανέλα , 2 ή 3 γαρύφαλλα, αλάτι , πιπέρι.
Ανοίγουμε τη γαλοπούλα, αφαιρούμε το πάχος της εσωτερικά και τα εντόσθια. Την καψαλίζομε την πλένομε, εσωτερικά και τη αφήνουμε να στεγνώσει. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια και τα βάζουμε με τον κιμά, το κρεμμύδι και το μισό βούτυρο να καβουρντιστούν ελαφρά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί. Λιώνουμε την ντομάτα σε δύο φλιτζάνια νερό και τη προσθέτουμε . Ρίχνουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και όταν πάρουν μερικές βράσεις προσθέτουμε το ρύζι, πλυμένο με πολλά νερά μέσα σε τρυπητό. Ανακατεύουμε με πιρούνι, σκεπάζομαι την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι και να πιεί το νερό του . Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει ο κιμάς με το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό της γαλοπούλας και το γεμίζομε με την γέμιση. Ρη ράβομε με χοντρή βελόνα και λευκό σπάγκο και τη τοποθετούμε σε ταψί. Την περιλούομε με το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο την αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά. Την βάζομε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο σκεπασμένη με βουτυρωμένη λαδόκολλα επί τρείς ώρες. Αν θέλετε μπορείτε προηγουμένως να βράσετε τη γαλοπούλα οπότε ψήνεται λιγότερες ώρες και με το ζουμί κάνετε πιλάφι. Επίσης να προσθέσετε κουκουνάρια, σταφίδα και κάστανα βρασμένα.