15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γαύδος: Το «μέλλον» των επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων έφτασε στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης | Φωτός

Ημερομηνία:

Η Wuzheng Europe προσέφερε στο Δήμο Γαύδου το πρώτο από δύο ηλεκτρικά επαγγελματικά τρίτροχα 3MX για τις ανάγκες του νησιού!

H Wuzheng Europe με έδρα την Ελλάδα, ο ειδικός στην κατασκευή και διανομή ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων,  προχώρησε σε μια συμβολική όσο και ουσιαστική ενέργεια προσφοράς, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας. Με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, και αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για στήριξη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά ενός ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος 3ΜΧ και ενός φορτιστή 11kW (wall box) στον ακριτικό Δήμο Γαύδου, ενώ ένα δεύτερο όχημα 3ΜΧ θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες.

Το 3MX είναι ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα τριών τροχών, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενικά επίπεδα θορύβου, ιδανικό για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού με αποτελεσματικότητα και σεβασμό προς το μοναδικό, παρθένο περιβάλλον, ακόμα και κατά την τουριστική περίοδο όπου υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις. Με τη συγκεκριμένη δωρεά, η Wuzheng Europe συμβάλλει έμπρακτα στη συνολική προσπάθεια αντικατάστασης μηχανοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά, καθώς και στη βελτίωση όλου του εύρους των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος Γαύδου στο νησί.

Η κα. Μανωλία Στεφανάκη, Δήμαρχος του Δήμου Γαύδου δήλωσε:

«Απώτερος σκοπός μας ήταν και είναι να μετατρέψουμε τη Γαύδο σε ένα «πράσινο» νησί. Με σεβασμό προς το περιβάλλον και ορθολογική χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας που μας επιτρέπει να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά ένα νησί «καθαρό» από ρύπους και με όλες τις στέρεες βάσεις για το χτίσιμο ενός καλύτερου, και πιο φιλικού προς το περιβάλλον, αύριο. Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία για την προσφορά της. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες και επιχειρηματίες δίνουν στην ακριτική Γαύδο την προσοχή που πραγματικά της αξίζει. Η κίνηση αυτή είναι ταυτόχρονα για εμάς και μια υπόσχεση: να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε η Γαύδος, με τη μακραίωνη ιστορία που έχει γραφτεί στα χώματά της, να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση, ως προς τη διαχείριση σε θέματα βιωσιμότητας, αλλά και την ευρύτερη αντίληψη της σχέσης του Ανθρώπου με το φυσικό του σπίτι»!

Ο κ. Παναγιώτης Θαρουνιάτης, CEO της Wuzheng Europe δήλωσε:

«Αναμφίβολα, οι ταχύτατοι ρυθμοί ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη αποτελούν πρόκληση και σημαντική ευκαιρία. Άλλωστε, η  ισχυρή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία υποδομών έχει αποτυπωθεί με κάθε τρόπο, καθιστώντας εμφανή τη βούλησή της, προκειμένου να ολοκληρωθούν συγκροτημένα και οργανωμένα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική υλοποίηση της δράσης αυτής, είναι η συνεισφορά όλων μας. Το 2021 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία Wuzheng, η οποία πλήρως ευαισθητοποιημένη για το περιβάλλον, αγκαλιάζει το πανέμορφο νησί της Γαύδου, δημιουργώντας τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στη μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος

Ο κ. Παναγιώτης Καραβέλλας, Sales & After Sales Manager της Wuzheng Europe δήλωσε:

«Η βιώσιμη ανάπτυξη παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, διαφυλάσσοντας παράλληλα το περιβάλλον σε βραχυπρόθεσμη και, κυρίως, σε μακροπρόθεσμη βάση. Κάθε σύγχρονο κράτος οφείλει να μεριμνά για αυτό στα αναπτυξιακά του προγράμματα, και κάθε πολίτης ή νομικό πρόσωπο να συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Υπό αυτό το πρίσμα, δίνουμε ένα σαφές μήνυμα ξεκινώντας από το ‘’νοτιότερο σημείο της Ευρώπης’’, εφαρμόζοντας τις νέες τεχνολογίες που στοχεύουν σε μία βιώσιμη και καθαρή αυτοκίνηση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη δράση μας σε συνεργασία με τον Δήμο Γαύδου, και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για μελλοντικές ενέργειες που θα αποσκοπούν στην προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.»

Σχετικά με τη Wuzheng Europe

Η Wuzheng Europe, με έδρα την Ελλάδα, είναι θυγατρική της Wuzheng Group, ενός ομίλου με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή και διανομή ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων. Στόχος της ίδρυσής της στην Ελλάδα είναι να προωθεί, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην ευρωπαϊκή αγορά, με ορμητήριο τη χώρα μας.

"google ad"

Σχετικά με το 3ΜΧ

Το 3MX, είναι ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα τριών τροχών, το οποίο προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός σταθερού οχήματος και είναι κατάλληλο για οδήγηση μεγάλων αποστάσεων. Στόχος του είναι να ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών αναγκών, με έμφαση στην οικονομία, την πολυχρηστικότητα και την ασφάλεια και, φυσικά, τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενικά επίπεδα θορύβου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ