20.8 C
Chania
Τρίτη, 5 Μαΐου, 2026

Γεννηματά: Το προφίλ Βενιζέλου δεν ταιριάζει με προοδευτικούς ψηφοφόρους μας | Βίντεο

Ημερομηνία:

«Λυπάμαι πολύ για την απόφαση του κ. Βενιζέλου. Στη θέση του θα διεκδικούσα τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στον απόηχο της αποχώρησης του πρώην προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα.

«Δεν έχω να δώσω κάποια εξήγηση. Είναι αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου κάθε κόμματος, ευθύνη και υποχρέωση να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να αξιολογεί τα στελέχη και να κρίνει ποιο μήνυμα θέλει να δώσει στους ψηφοφόρους κάθε φορά», σημείωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείσα για το αν έχει υπάρξει κάποια προηγούμενη συζήτηση με τον κ. Βενιζέλο για το ενδεχόμενο να είναι εκείνος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Γεννηματά απάντησε αρνητικά. 
«Έκρινα λοιπόν ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχει ιδιαίτερο συμβολισμό», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

«Δεν συμβολίζει την αξιολόγηση των στελεχών σε σχέση με την προσφορά τους στο χθες, αλλά με το που θέλει να πάει το κόμμα αύριο,στο μέλλον», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Υπάρχει ένα ζήτημα – για εμένα – ηθικής στη πολιτική, τα στελέχη αξιολογούνται όχι μόνο για την προσφορά τους, όχι μόνο για τις ικανότητές τους αλλά και για την ηθική που επιδεικνύουν σε κάθε στάδιο, σε κάθε φάση και ειδικά προτού των εκλογών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην επόμενη των εκλογών η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση», ενώ χαρακτήρισε ανυπόστατα τα σενάρια περί μετεκλογικής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος», τόνισε.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση νέων δεξαμενών ύδρευσης στο Λιμνί Πολεμαρχίου από τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. καλεί σε παρουσίαση νέων δεξαμενών ύδρευσης στο Λιμνί Πολεμαρχίου την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 στις 13:00. Σημείο συνάντησης τα γραφεία στο Γεράνι.

16ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Ηράκλειο με στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το 16ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής-Γυναικολογίας διοργανώνεται στις 9-10 Μαΐου 2026 στο Ηράκλειο με στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 14 Ευρωπαϊκά Μόρια ECMECs.

Σύλληψη 38χρονου στο Ρέθυμνο για παράνομη οπλοκατοχή

Σύλληψη 38χρονου στο Ρέθυμνο για παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, γεμιστήρες, 128 φυσίγγια και σκοπευτικό εξοπλισμό. Ενεργείται προανάκριση.

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Χανιά

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Χανιά στις 16 Μαΐου 2026. Συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Χανίων και Συλλόγων Ποντίων.