18.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γερμανία: Έρχεται σοβαρή οικονομική κρίση, μπορεί να διαρκέσει 3-5 χρόνια

Ημερομηνία:

Αύξηση των τιμών, παραπαίουσες αλυσίδες εφοδιασμού, υποτονική οικονομία. Οι τρέχουσες εξελίξεις, εν μέρει ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προκαλούν ανησυχία. Και δεν φαίνεται κανένα φως στο τούνελ. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, προειδοποιεί τους πολίτες της Γερμανίας ότι θα αντιμετωπίσουν μια μακρά φάση στέρησης. «Η ανησυχία μου είναι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ ανησυχητική κατάσταση σε λίγες εβδομάδες ή μήνες», είπε ο Λίντνερ το βράδυ της Τρίτης στο τηλεοπτικό δίκτυο του ZDF και στην εκπομπή «Heute Journal».

«Πρόκειται για περίπου τρία με τέσσερα, ίσως και πέντε χρόνια ελλείψεων. Και πρέπει να βρούμε μια απάντηση για αυτό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχει κίνδυνος πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης λόγω της απότομης αύξησης των τιμών της ενέργειας, λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω πληθωρισμού».

Οι δηλώσεις αυτές επιβάλλουν, σύμφωνα με το Spiegel να ξεκινήσει η κουβέντα για όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της παρατεταμένης διάρκειας ζωής για τους τρεις πυρηνικούς σταθμούς που εξακολουθούν να λειτουργούν στη Γερμανία.

Την Τετάρτη οι επικεφαλής του «συνασπισμού των φαναριών» (SPD, Πράσινοι, FDP) θα συζητήσουν πιθανά μέτρα κατά των αυξήσεων των τιμών, ειδικά για το φυσικό αέριο και την ενέργεια, ως αποτέλεσμα του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία. Εδώ και λίγες μέρες , η Ρωσία αντλεί σημαντικά λιγότερο φυσικό αέριο προς τη Γερμανία – σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων – και η κατάσταση εφοδιασμού είναι επομένως τεταμένη.

Επιπλέον, ο Λίντνερ προειδοποίησε για «σοβαρή οικονομική κρίση» λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας. Ο πρωταρχικός στόχος πρέπει τώρα να είναι να σταματήσει ο πληθωρισμός. «Όχι μόνο λόγω της οικονομίας, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι ανησυχούν επίσης μήπως έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν», τόνισε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

7 και 8 Απριλίου στα Χανιά το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος από το CFF

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την 24η...