23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γερμανία: Κάντε ποδήλατο για να «ενοχλήσετε» τον Πούτιν

Ημερομηνία:

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, λέει ο αντικαγκελάριος.

Κάθε Γερμανός πρέπει να συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης του έθνους από τη ρωσική ενέργεια, είπε ο ομοσπονδιακός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στο Funke Media Group την Παρασκευή, καθώς κάλεσε τους συμπολίτες να αρχίσουν να μειώνουν την ενεργειακή τους κατανάλωση, προσφέροντας παράλληλα πολλές συμβουλές.

«Θα έλεγα ότι η εξοικονόμηση 10% είναι πάντα δυνατή», είπε ο Χάμπεκ, προτρέποντας «όλους να συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας τώρα» και ανακοινώνοντας μια κυβερνητική εκστρατεία. Ο Πράσινος πολιτικός είπε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μόνο μέρος της προσπάθειας «να γίνει η Γερμανια πιο ανεξάρτητη από τις ρωσικές εισαγωγές», αλλά και ένα «μεγάλο κοινό έργο» που θα βοηθήσει τη Γερμανία μακροπρόθεσμα.

«Θα διευκολύνει το πορτοφόλι και θα ενοχλήσει τον Πούτιν», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «θα προστατεύσουμε και το κλίμα». Ο κατάλογος των μέτρων που πρότεινε ο υπουργός περιλαμβάνει τη χρήση ποδηλάτων αντί για αυτοκίνητα «όχι μόνο τις Κυριακές», καθώς και την παροχή δυνατότητας στους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, όπως συνέβαινε κατά τη διάρκεια του lockdown της πανδημίας Covid-19.

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον «μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα σε εθελοντική βάση προς το παρόν», είπε ο Habeck. Το τράβηγμα των κουρτινών κατά τη θέρμανση του διαμερίσματος το βράδυ θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 5% της κατανάλωσης ενέργειας, πιστεύει ο υπουργός. Η μείωση της θερμοκρασίας του δωματίου κατά έναν βαθμό θα εξοικονομούσε άλλο 6%, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι, αν και «μπορεί να μην είναι τόσο άνετο, δεν έχετε παγώσει ακόμα».

Ο Χάμπεκ τάσσεται επισης υπέρ της αποστολής περισσότερων όπλων στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής της αντιπαράθεσης κατά της Ρωσίας. «Πρέπει να σταλθούν περισσότερα όπλα» , είπε την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να αφήσει το Κίεβο «μόνο».

«Η Ουκρανία δεν πρέπει να χάσει. Ο Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει» , δήλωσε, αν και το Βερολίνο έχει επίσης ευθύνη απέναντι στους Γερμανούς και πρέπει να αποφύγει να κάνει τη Γερμανία «στόχο», προσθέτοντας ότι η Γερμανία έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο στο οποίο «παραδίδει ό,τι είναι δυνατό», αλλά αυτές οι αποστολές «δεν περιλαμβάνουν τανκς ή μαχητικά αεροσκάφη μέχρι στιγμής».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι τα άρματα μάχης Leopard 1 που η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall φέρεται να σκέφτηκε να στείλει στην Ουκρανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δεν είναι στην πραγματικότητα έτοιμα για μάχη και η κατασκευή τους μπορεί να πάρει μήνες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...