13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Γερμανία: Φρίκη στην Κάτω Σαξονία – Νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του επί 15 χρόνια

Ημερομηνία:

Ένας άνδρας από την Κάτω Σαξονία νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του επί τουλάχιστον 15 χρόνια, μαγνητοσκοπούσε τις πράξεις του και τις αναρτούσε σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό, αποκάλυψε εκπομπή της Ραδιοτηλεόρασης Βόρειας Γερμανίας NDR.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της εκπομπής, μόνο από έναν ιστότοπο, τα βίντεο με τους βιασμούς της αναίσθητης γυναίκας έχουν ήδη περισσότερες από 14 εκατομμύρια προβολές. Το θύμα αντελήφθη τι συνέβαινε μόλις στο τέλος του 2024, ενώ οι δημοσιογράφοι βρίσκουν διαδικτυακά ίχνη του τουλάχιστον από το 2006.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκπομπή STRG_F «Βρίσκουμε τον δράστη» είχε διεισδύσει σε δίκτυο βιαστών εδώ και χρόνια χρησιμοποιώντας μυστικά προφίλ σε πορνογραφικούς ιστότοπους και ήταν σε άμεση επικοινωνία με πολλούς από τους χρήστες.

Ήδη από τον Ιούλιο του 2023, η συντακτική ομάδα είχε ενημερώσει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Αστυνομίας κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ) για τον χρήστη από την Κάτω Σαξονία, η οποία διαβίβασε την υπόθεση στην αστυνομία του Αμβούργου, αλλά η έρευνα ξεκίνησε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα.

Μόνο από τον Αύγουστο του 2024, η γυναίκα ναρκωνόταν και βιαζόταν κατά μέσο όρο ανά δύο εβδομάδες, όπως έχει πλέον επιβεβαιώσει η εισαγγελία. Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση στις έρευνες και να αποδοθούν υπηρεσιακές ή και ποινικές ευθύνες.

Η άτυχη γυναίκα ενημερώθηκε για ό,τι συνέβαινε στο τέλος του 2024 από την αστυνομία κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι της, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων εκατοντάδες ναρκωτικά χάπια. «Κάποια στιγμή θα με σκότωνε», δήλωσε η γυναίκα στην εκπομπή, σε αποκλειστική της συνέντευξη και ανέφερε ότι συχνά αργούσε πολύ να ξυπνήσει ή ξυπνούσε με έντονο πονοκέφαλο.

Προτού ωστόσο εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο δεν εμπλεκόταν άλλο όχημα.

Η υπόθεση πυροδότησε περαιτέρω έρευνες σε δίκτυα βιαστών και, σύμφωνα με το NDR, ένας άνδρας έχει ήδη προφυλακιστεί σε ανάλογη υπόθεση στην Ελβετία. Η έρευνα δείχνει ότι ένα διεθνές δίκτυο βιαστών μπόρεσε επί χρόνια να αναπτυχθεί και να λειτουργεί ανενόχλητο σε διάφορους ιστότοπους.

Οι φερόμενοι ως βιαστές, πολλοί εκ των οποίων Γερμανοί, μπορούν σε αυτούς τους ιστότοπους να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν οδηγίες και συμβουλές και να αναρτήσουν βίντεο από πραγματικούς βιασμούς. Συγκεκριμένη ιστοσελίδα την οποία ερευνούσε η εκπομπή δεν έχει απαντήσει σε αίτημα των δημοσιογράφων, αλλά ο διαχειριστής του ιστότοπου προώθησε μόνο ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο αναφέρει ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα αφαιρέσει όποιο περιεχόμενο ενδεχομένως παραβιάζει τους όρους χρήσης.

Οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν στο μεταξύ να παρακολουθούν την ανταλλαγή μηνυμάτων χρηστών, οι οποίοι διαπιστώνουν τη διαγραφή πολλών βίντεο και επισημαίνουν ότι πιθανότατα θα πρέπει να αναζητήσουν άλλον ιστότοπο.

news247.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...