Γερμανία: Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης και των σκληρών κυρώσεων προς την Ρωσία

Κανένα σχόλιο

Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λούμπμιν στη δυτική Πομερανία της Γερμανίας, για το άνοιγμα του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 και για οικονομικά προσιτή ενέργεια. Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αναφορές σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν τέσσερα άτομα με σημαίες της Ουκρανίας και αφίσες που έγραφαν «Η Ρωσία είναι ένα τρομοκρατικό κράτος» παρατάχθηκαν μπροστά από τους διαδηλωτές. Αντίστοιχα, οι υπέρ της Ουκρανίας ακτιβιστές τελικά απωθήθηκαν και όλα κύλησαν ήσυχα. Ο αγωγός Nord Stream 2 δημιουργήθηκε για να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο από τη Ρωσία προς το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Ο αγωγός φυσικού αερίου έχει ολοκληρωθεί, αλλά μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί σε λειτουργία.

"Sponsored links"

Η Ρωσία δεν στέλνει πλέον φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, ο οποίος λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό παράλληλα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη έλλειψη, γεγονός που δυσκολεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στην θέρμανση αλλά και στην λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο συλλαλητήριο με σύνθημα «Για να έχει μέλλον η πατρίδα μας – επιτέλους ανοίξτε το Nord Stream 2», που διοργάνωσε ο Martin Klein από το κόμμα «Die Basis», οι ομιλητές ζήτησαν επίσης τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την παραίτηση του ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως ανέφερε η NDR. Οι εικόνες έδειχναν πώς οι συμμετέχοντες κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες και κρατούσαν πλακάτ με την επιγραφή «Είμαστε ο λαός».

Διακρίνονταν επίσης πινακίδες που έγραφαν «Η κυβέρνησή μας πρέπει να φύγει» και «Κοκκινοκίτρινο-πράσινο στο ανατολικό μέτωπο».

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live