24.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο

Ημερομηνία:

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» κάνει λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας σημερινή συνέντευξη του πρώην ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι για τον ίδιο γενέτειρες της Δημοκρατίας είναι η Αγγλία και η Ελβετία και όχι η Ελλάδα.

«Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα. Δεν φτάνει το πικρό ποτήρι της απαξίωσης, της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης του ελληνικού λαού;» διερωτάται ο κ. Χατζημαρκάκης και συνεχίζει: «Αντί να ζητήσουν συγνώμη οι Γερμανοί πολιτικοί ή έστω να μιλήσουν ανθρώπινα σ’ ένα λαό που δοκιμάζεται, τώρα θέλουν να ανατρέψουν και την ιστορία της ανθρωπότητας;»

Ο κ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος όπως ανακοίνωσε πρόσφατα θα είναι υποψήφιος ως επικεφαλής ελληνικού κομματικού σχήματος στις προσεχείς ευρωεκλογές, επισήμανε ακόμη ότι ο κ. Χέρτσογκ, ως κορυφαίος δικαστής με κλασική παιδεία, «θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν θα είχε μάθει ποτέ τη λέξη ‘Δημοκρατία’, αν δεν την είχε δανειστεί από την ελληνική σκέψη» και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό μια τέτοια συμπεριφορά».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».

ΑΠΕ- ΜΠΕ 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς...

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές,...

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...