16.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

Γηροκομείο στα Χανιά: Αποφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες – Απαγορεύεται να πλησιάσουν την δομή

Ημερομηνία:

Μάνα και κόρη, οι ιδιοκτήτριες του γηροκομείου “Αγία Σκέπη” στα Χανιά, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους, ενώ ο ψυχίατρος του γηροκομείου θα αποφυλακιστεί στις 8 Αυγούστου. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για 32 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων, αλλά απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση θα παραπεμφθεί το φθινόπωρο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Η δομή συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Επίσης, διεξάγεται έρευνα για τρεις ακόμα υποθέσεις που σχετίζονται με την υπόθεση “Αγία Σκέπη”:

  • Πιθανές απάτες και υφαρπαγή ακινήτων από ηλικιωμένους που εισήχθησαν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται στην δομή.
  • Υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων με πιθανή τέλεση απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου
  • Πλημμέλημα με τους 25 κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία, πλαστά πιστοποιητικά

Ο γενικός γιατρός του γηροκομείου πρόκειται να αιτηθεί τροποποίηση των περιοριστικών όρων που αφορούν την απαγόρευση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και άρση δέσμευσης των τραπεζικών του λογαριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Χανίων έχει προχωρήσει σε αναστολή της ποινικής διαδικασίας για τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την υπόθεση “Αγία Σκέπη” έως ότου τελεσιδικήσει το κακουργηματικό σκέλος της υπόθεσης που θα εξετάσει τις συνθήκες θανάτου των ηλικιωμένων μέσα στη δομή. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης είναι ότι επειδή υπάρχει άμεση εξάρτηση μεταξύ των δύο ποινικών δικών, είναι ουσιαστικά αναγκαστική από την ποινική δικονομία η αναστολή της δίκης χαμηλότερου βαθμού για να προηγηθεί η απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην δίκη για τα πλημμελήματα, είναι ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης ο νυν αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής. Είναι ακόμα οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής (μητέρα και κόρη) και ο γενικός γιατρός και υπηρεσιακοί, εργαζόμενοι στην διεύθυνση δημόσιας υγείας της ΠΕ Χανίων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν:

  • Παράβαση καθήκοντος
  • Πλαστογραφία
  • Χρήση πλαστού
  • Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  • Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικο
  • Δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ