20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γιάννης Ζουγανέλης: “Στους Βαγγέληδες της καθημερινότητας μας λέω: μη το βουλώνετε άλλο!”

Ημερομηνία:

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ένας από τους καλλιτέχνες που αν και είναι γνωστός πολλές φορές δίχως να φαίνεται έχει βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας δίχως να έχει κάποιο κέρδος. Και η σημερινή του παρέμβαση δεν έχει κίνητρο τη δική του προβολή. Δεν την χρειάζεται.

Μιλά για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και ζητά συγνώμη. Γιατί σιώπησε ενώ υπήρξε κι αυτός θύμα τραμπουκισμού εξαιτίας των ανάπηρων γονιών του.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είχε το χιούμορ να ανταπεξέλθει στη βία, ο Βαγγέλης δεν είχε αυτό το όπλο. Λέει ότι από εδώ και στο εξής δε θα ξανασιωπήσει για αυτά τα θέματα.

Και ζητά από τους Βαγγέληδες όλου του κόσμου να μη το βουλώνουν άλλο:  “Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας τη διαφορετικότητα σας τη μοναδικότητα σας την Ελευθερία να ζούμε όλοι μαζί αρμονικά… Ξεκολλήστε ο φόβος σκοτώνει”

Ολόκληρο το κείμενό του:

Βαγγέλη σου ζήτω συγνώμη για ότι δεν έκανα για σένα. Συγνώμη που έμεινα αδιάφορος απέναντι στο ανύπαρκτο κράτος που είναι ο ηθικός αυτουργός της αδικοχαμένης ζωής σου. Συγχώρεσε με γιατί αφού έχω υποστεί τα ίδια λόγω των αναπήρων γονέων μου βουβάθηκα. Σιώπησα γιατί εγώ είχα το χιούμορ και τον κοινωνικό ρατσισμό τον αντιμετώπισα με (( ανωτερότητα )). Είχα καταλάβει ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία. Έπεσα στη παγίδα να το δω προσωποπαγώς. Δεν έκανα τίποτα για το έλλειμμα παιδείας.

Πιστεύω μόνο στην εκφρασμένη υποστήριξη της διαφορετικότητας. Σου υπόσχομαι στη μνήμη σου κυρίως ότι θα κάνω από δω και πέρα τα αδύνατα δυνατά για να αποτραπούν όλοι οι ψευτόμαγκες της γαμημένης βίαια κοινωνίας μας. Οι τσαμπουκάδες τις καθημερινότητας να απομονωθούν. Να ισιώσει το συνεχώς αποκαλούμενο καλό Σύνταγμα μας που υπερασπίζει τους λίγους και τους ισχυρούς. Να αλλάξουμε επιτέλους. Να εκπολιτιστούμε.

Και προσοχή: Μη κλάψει κανείς από υπουργεία η αλλά θεσμικά ανόργανα με κροκοδείλια δάκρυα! Τώρα αμέσως ενέργειες όχι λόγια – λόγια –  λόγια, ψέματα – ψέματα – ψέματα δεν αντέχει άλλο το φως εγκλωβισμένο για να κυριαρχούν οι σκοταδιστές, οι απαίδευτοι, οι βολεμένοι, οι ατομιστές.

Στους Βαγγέληδες της καθημερινότητας μας λέω: μη το βουλώνετε άλλο. Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας τη διαφορετικότητα σας τη μοναδικότητα σας την Ελευθερία να ζούμε όλοι μαζί αρμονικά… Ξεκολλήστε ο φόβος σκοτώνει.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...