Γιάννης Κυριακάκης: Οι ρατσιστικές κραυγές δεν έχουν θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Δήλωσή του έδωσε στη δημοσιότητα ο περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανυπόταχτη Κρήτη» Γιάννης Κυριακάκης σχετικά με ερώτηση που κατέθεσε περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα των προσφύγων.

Στη δήλωση αναφέρονται τα εξής:

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εικόνες των προσφύγων από τη Συρία που κατά χιλιάδες περνούν από τη χώρα μας για να πάνε σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Καθένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος δε μπορεί να μη συγκινείται από τις εικόνες μικρών παιδιών που πνίγηκαν προσπαθώντας με τις οικογένειές τους να γλυτώσουν. Μια τραγωδία που δημιούργησε η “πολιτισμένη” δύση, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που αφού διέλυσε τις χώρες τους με πολεμικές επεμβάσεις τώρα υποκριτικά αναζητά πόρους για να τους περιθάλψει.

"Sponsored links"

Θεωρούμε πρόκληση για το Περιφερειακό Συμβούλιο και το δημοκρατικό λαό της Κρήτης, ο εκπρόσωπος μιας ναζιστικής συμμορίας, της Χρυσής Αυγής, που η ηγεσία της δικάζεται αυτή την περίοδο για ένα σωρό εγκλήματα, να “ερωτά” ανοησίες, αραδιάζοντας ψεύδη και τερατολογίες που μόνο στόχο έχουν να ρίξουν ρατσιστικό δηλητήριο στην κοινωνία μας και να κερδίσουν λίγο τηλεοπτικό προεκλογικό χρόνο.

Καλούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να επιστρέψει ως απαράδεκτη την ερώτηση του χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου και να την αποσύρει από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αν δεν συμβεί αυτό καλώ τους συναδέλφους μου, περιφερειακούς συμβούλους να αποχωρήσουμε από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και να μη νομιμοποιήσουμε το ρατσιστικό και ναζιστικό λόγο και πρακτική της Χρυσής Αυγής.

Σας υπενθυμίζω ότι σε μια βδομάδα είναι η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Με τους δολοφόνους του δε συζητάμε. Τους τσακίζουμε.

Γιάννης Κυριακάκης , περιφερειακός σύμβουλος με την Ανυπόταχτη Κρήτη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live