24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Γιατί ενόχλησε η καταγγελία για τον “Άλλο Άνθρωπο” Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Ημερομηνία:

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από τον “Άλλο Άνθρωπο”, μπορεί να είναι αθώος. Δεν έχει υπάρξει καμία καταδικαστική απόφαση, απλώς διεξάγεται μία έρευνα. Όμως μόνο η είδηση και οι πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με τους λόγους που διεξάγεται αυτή η έρευνα προκάλεσαν ένα σοκ στην κοινωνία.

Η λέξη “σοκ” χρησιμοποιείται συχνά από τους δημοσιογράφους, όμως σε αυτή την περίπτωση έχει ουσία. Σοκ προκαλείται όταν κάτι είναι αναπάντεχο, όταν έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις.

Πολλοί εκφράζουν τον εκνευρισμό τους για το ενδιαφέρον που δείχνουν τα ΜΜΕ στην υπόθεση Πολυχρονόπουλου και στο σοκ που νοιώθουν πολλοί άνθρωποι.

Λένε εδώ υπάρχουν μαφιόζοι που προστατεύονται, ναρκέμποροι που σας κυβερνούνε, δοσίλόγοι που έγιναν πάμπλουτοι από το αίμα σας, και εσείς ασχολείστε με τον Πολυχρονόπουλο;

Και έχουν ένα δίκιο.

Οι αρχές φαίνεται να μη βλέπουν τα τόσα που γίνονται, να μοιάζουν αδύναμες να ερευνήσουν και να επιβάλλουν δικαιοσύνη στις μεγάλες ατασθαλίες με τα τεράστια κόστη για τον λαό, υπάρχουν εξαρτήσεις βαθιές που δεν επιτρέπουν να τιμωρηθούν αυτοί που θα έπρεπε να τιμωρούνται, όμως το σοκ δεν εξαφανίζεται.

Βλέπετε είναι αυτό που μένει στο μυαλό όλων:

Αν και ο “άλλος άνθρωπος” αυτός που είναι αλλιώς, ο άνθρωπος της αλληλεγγύης και της αγάπης, αν κι αυτός κάνει αυτά που κάνουν αυτοί που αυτός δεν είναι, αυτοί από τους οποίους βρίσκεται απέναντι, τότε τι μας μένει;

Αν ο “άλλος άνθρωπος” εκμεταλλεύεται την ευάλωτη φύση των ανθρώπων, αν πάνω σε αυτή την ευαλωτότητα κινητοποιεί την ανθρωπιά των ανθρώπων την οποία μετά εκμεταλλεύεται για προσωπικό όφελος – μετατρέποντας έτσι την ανθρωπιά σε αδυναμία από την οποία καρπώνεται οφέλη – για να συσσωρεύει χρήματα τα οποία σπαταλά τζογάροντας, τότε τι μένει;

Πειράζει πολύ όταν αυτός τον οποίο έχει ο κόσμος ηθικό αποκούμπι σε ένα λεηλατημένο τόπο φανερώνεται και αυτός ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Γιατί τη διαφθορά την περιμένεις από επιχειρηματίες, ναρκέμπορους και διεφθαρμένους πολιτικούς, όχι από αυτόν που μιλά για τον “άλλο άνθρωπο”.

Ας ελπίσουμε ότι οι κατηγορίες θα καταπέσουν, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να εμπιστεύονται. Πρέπει να διαφυλάξουμε ότι το να είμαστε ανθρώπινοι, δεν είναι αδυναμία την οποία θα την εκμεταλλευτούν.

Αρκετές ματαιώσεις έχουμε ζήσει τα τελευταία 15 χρόνια. Δε χρειαζόμαστε περισσότερες…

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ