Γιατί η Ελλάδα δεν κάνει lockdown

Κανένα σχόλιο

Ύστατη έκκληση στις χώρες της Ευρώπης να πάρουν νέα μέτρα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Αυστρία και Σλοβακία ανακοίνωσαν lockdown και, παρότι η Ελλάδα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη, είναι χώρα «υψηλού κινδύνου», αντιστέκεται.

Ήδη, η Αυστρία έχει επιβάλει lockdown μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Lockdown 2 εβδομάδων ανακοίνωσε πριν από λίγο και η Σλοβακία, καθώς τα κρούσματα ξεφεύγουν, ενώ περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το fox-24, εννέα είναι οι χώρες που αντιμετωπίζουν έντονη πίεση για να επιβάλλουν νέα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η μεγάλη έξαρση. Αυτές οι εννέα χώρες αντιπροσωπεύουν το 50% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης και είτε έχουν αύξηση κρουσμάτων, είτε βρίσκονται κοντά σε προηγούμενα ρεκόρ που «έσπασαν».

"Sponsored links"

Οι δείκτες δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Για τις εννέα αυτές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η UBS εκτιμά πως το κόστος ενός ενδεχόμενου lockdown στις οικονομίες θα έχει βαρύ αντίκτυπο στην οικονομία. Συγκεκριμένα, εκτιμούν πως οι απώλειες για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι της τάξης των 0,7-0,8 μονάδων, πράγμα που σημαίνει ότι η Ευρωζώνη θα παρουσιάσει στασιμότητα στην οικονομία της.

Οι αναλυτές επισημαίνουν μάλιστα πως αν τελικά οι χώρες του Νότου αναγκαστούν να αυστηροποιήσουν τα μέτρα, το τέταρτο τρίμηνο θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ακόμη και αρνητική ανάπτυξη.

«Εάν οι περιορισμοί δεν αρθούν γρήγορα με το νέο έτος, θα υπάρχουν πρόσθετοι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι για το πρώτο τρίμηνο του 2022», σημειώνουν οι αναλυτές, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι εάν υπάρξουν περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα, θα αντισταθμιστούν με πρόσθετα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ieidiseis.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live