Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε την απόσυρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους – Ενστάσεις από τους επιστήμονες

Κανένα σχόλιο

Η όχι καλή πορεία της τουριστικής περιόδου, αλλά και η πτώση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα εξ αιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών οδήγησαν την κυβέρνηση στο να αποφασίσει την κατάργηση της μάσκας καταρχήν σε εξωτερικούς χώρους,

Το γεγονός ότι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας λειτουργούσε ανασταλτικά για την είσοδο των τουριστών στην χώρα είχε φέρει μεγάλο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς αρκετοί τουρίστες εμφανίζονταν αρνητικοί στο να φοράνε μάσκα, ενώ έξω έχει 40 βαθμούς.

Έτσι μόλις το ιικό φορτίο έπεσε και καθώς συνεχίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών, η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει τις μάσκες από τα πρόσωπα των πολιτών.

"Sponsored links"

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει τόσο για τους πλήρως εμβολιασμένους, όσο και για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Πάντως εκτός από την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, στην απόφαση για την άρση του μέτρου , μέτρησε και το γεγονός ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ποιος πολίτης έχει κάνει το εμβόλιο και ποιος όχι .

Φυσικά σε όλη αυτή την διαδικασία καθοριστικό ρόλο παίζει και ο ζεστός καιρός που όπως είναι γνωστό αποδυναμώνει τη μεταδοτικότητα του ιού.

«Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό (απαλλαγή μάσκας) δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας» δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, παραπέμποντας στους ειδικούς, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστήμονες εξετάζουν την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας ακόμη και από αυτό το Σάββατο, 26 Ιουνίου, ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Πάντως, αρκετοί επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς σε κεντρικά σημεία στα μεγάλα αστικά κέντρα – σε πλατείες, γήπεδα και σε δημόσιες εκδηλώσεις- αλλά και στα νησιά παρατηρείτε συνωστισμός πολιτών. Πάντως όσοι ταξιδεύουν με πλοία και αεροπλάνα θα είναι αναγκασμένοι να τις φορούν, καθώς ισχύει το πρωτόκολλο και εφαρμοζόταν και πέρυσι.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live