16.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Γιατροί ΕΣΥ Ηρακλείου: Κενή περιεχομένου η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη

Ημερομηνία:

“Κενή περιεχομένου” χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Ηρακλείου επισημαίνοντας ότι “ο εκθειασμός εμβαλωματικών λύσεων, όπως οι τρίμηνες συμβάσεις με ιδιώτες αναισθησιολόγους, και η προκήρυξη ενός μικρού αριθμού θέσεων, που υπολείπεται σημαντικά των αναγκών, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό για ουσιαστικές λύσεις στις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου, που το έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΓΕΣΥΝΗ :

“Η ανακοίνωση για προκήρυξη μόλις 10 θέσεων γιατρών μέχρι τέλη του έτους δεν αρκεί για να καλυφθούν όλα τα κενά, δεν αναπληρώνει ούτε καν τις παραιτήσεις. Οι 3 θέσεις αναισθησιολόγων και οι 3 θέσεις ακτινολόγων απλά θα αναπληρώσουν (εφόσον καλυφθούν) τις αποχωρήσεις της τελευταίας περιόδου, αφήνοντας υποστελεχωμένα και υπολειτουργικά τα χειρουργεία και τα εργαστήρια του αξονικού και του υπερήχου. Με δεδομένο ότι μέρος των οργανικών θέσεων δεν θα προκηρυχθούν και θα παραμείνουν κενές, οι εξουθενωτικές συνθήκες δουλειάς θα συνεχιστούν, αποθαρρύνοντας πολλούς συναδέλφους από την εκδήλωση ενδιαφέροντος ακόμη και για τις λίγες θέσεις που θα προκηρυχθούν.

Καμία αναφορά δεν έκανε ο Υπουργός σε προσλήψεις παθολόγων για το Βενιζέλειο, αφού θεωρεί ότι είναι αρκετοί και μπορούν να καλύπτουν εφημερίες και στο Ρέθυμνο, παρά τις καταγγελίες τους στον Εισαγγελέα για επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Ρεθύμνου. Καμία αναφορά δεν έκανε σε προσλήψεις παιδιάτρων, παρόλο που γιατροί από την ΠΦΥ καλύπτουν εφημερίες στην Παιδιατρική. Καμία δέσμευση δεν έδωσε για γενναίες μισθολογικές αυξήσεις των υγειονομικών.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η πορεία κατάρρευσης τμημάτων και νοσοκομείων λόγω υποστελέχωσης θα επιταχυνθεί. Οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο, το μπάλωμα κενών με μετακινήσεις και με συμβάσεις μερικής απασχόλησης με ιδιώτες γιατρούς εξυπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία των νοσοκομείων με την ελάχιστη δυνατή κρατική χρηματοδότηση και ανοίγουν το δρόμο για συγχωνεύσεις των υποβαθμισμένων νοσοκομείων και για μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ.

Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της υγείας, ανοικτή προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ταυτόχρονα με κατεπείγουσες διαδικασίες και με κίνητρα και γενναία αύξηση των μισθών, ώστε να ανακοπεί το κύμα παραιτήσεων και να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του συνόλου των τμημάτων, των νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ σε βαθμό που να ικανοποιούν καθολικά τις ανάγκες με επιστημονικά σύγχρονες υπηρεσίες.

Συμμετέχουμε μαζικά στη 48ωρη απεργία των γιατρών ΕΣΥ στις 29 και 30 Νοέμβρη”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ