16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Γιατροί ΕΣΥ Κρήτης: Αν είχαν χρήματα οι 8.500 ασθενείς που περιμένουν σε λίστες αναμονής θα είχαν καταφύγει στον ιδιωτικό τομέα – Λύση η αύξηση του προσωπικού, όχι η ιδιωτικοποίηση – Την Πέμπτη παγκρήτια κινητοποίηση

Ημερομηνία:

Κορυφώνονται αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών και άλλων φορέων και στην Κρήτη, για το νέο νομοσχέδιο της υγείας που «ανοίγει την πόρτα» στον ιδιωτικό τομέα εντός των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Κρήτης, αλλά και οι εκπρόσωποι των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καλούν τον κόσμο να συμμετέχει μαζί του αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στην παγκρήτια πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι, υπογραμμίζοντας ότι το νομοσχέδιο αφορά πρώτα και κύρια τους ίδιους τους πολίτες.

Στα Χανιά, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων και η ΕΓΕΣΥΧ καλεί την Πέμπτη εργαζόμενους και γιατρούς, τον Χανιώτικο λαό και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Νομού στην Πύλη του Νοσοκομείου 11.00 μέχρι 13.00, με σκοπό την αποτροπή του Νομοσχεδίου της Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας.

“Οφείλουμε στην Κοινωνία και στα παιδιά μας να μην αφήσουμε να περάσει αυτό το Νομοσχέδιο”, αναφέρουν στο κάλεσμα τους

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι εις βάρος και των ασθενών και των εργαζόμενων» είπε στο Ράδιο Κρήτη η Γραμματέας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου κα Γρηγορία Μπέτση.

Σύμφωνα με την γιατρό που είναι Επιμελήτρια Ενδοκρινολογίας στο ΠΑΓΝΗ, σήμερα στα δυο νοσοκομεία του Ηρακλείου βρίσκονται σε λίστα για να χειρουργηθούν περίπου 8.500 ασθενείς.

«Αν είχαν την οικονομική δυνατότητα αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα περίμεναν, θα είχαν απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα» είπε.

Σύμφωνα με την κα Μπέτση, η λύση δεν είναι τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, αλλά η ενίσχυση των νοσοκομείων με επιπλέον προσωπικό, με αύξηση μισθών, με άνοιγμα περισσότερων χειρουργείων, με επιπλέον κονδύλια.

Η ίδια μάλιστα ανέφερε ότι σε τμήματα με μεγάλη ζήτηση, όπως είναι το ενδοκρινολογικό στο οποίο εργάζεται, η αναμονή για ραντεβού στα τακτικά ιατρεία μπορεί να φθάσει και τον ένα χρόνο.

Έτσι οι ιδιώτες γιατροί είναι μονόδρομος για εκείνους που έχουν χρήματα, οι περισσότεροι όμως δεν μπορούν, ειδικά στις μέρες μας, να ανταποκριθούν σε αυτές τις δαπάνες για την υγεία τους, περιμένοντας από το δημόσιο σύστημα να τους προσφέρει την περίθαλψη που δικαιούνται.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...