17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Για ακόμη μια φορά οι ξενοδόχοι των Χανίων ζητούν εισιτήριο για τον Μπάλο

Ημερομηνία:

Η Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων με ακόμη μια ανακοίνωσή της τάσσεται υπέρ της επιβολής εισιτηρίου εισόδου στον Μπάλο αν κι αυτή τη φορά δεν αναφέρει πόσο θα κοστίζει.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

Η Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων, συνεχίζοντας την προσπάθεια της για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού στο νομό Χανίων, εφιστά ξανά την προσοχή όλων μας για τις μοναδικού κάλλους παραλίες, τον Μπάλο και το Ελαφονήσι, οι οποίες είναι κάθε χρόνο πρώτες στις προτιμήσεις των επισκεπτών σε όλη την Κρήτη και σταθερά μέσα στις 50 καλύτερες του κόσμου.

Επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις ροές των επισκεπτών και φυσικά να είναι γνωστό πόσους επισκέπτες μπορεί να δεχτεί κάθε παραλία ημερησίως, ώστε να αποφύγουμε την υποβάθμιση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος .

Προτείνουμε λοιπόν ξανά την επιβολή εισιτηρίου, ώστε να υπάρχει έλεγχος των ροών των επισκεπτών και φυσικά τα έσοδα να είναι ανταποδοτικά. Συγκεκριμένα να κατευθύνονται στην καθαριότητα, στην ύπαρξη οργανωμένων καντίνων και εστιατορίων, στην καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, την φύλαξη από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση ή κάμπινγκ και φυσικά τη προστασία και αναβάθμιση των συγκεκριμένων παραλίων και του περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει γίνει πολύ συζήτηση για την συγκεκριμένη πρόταση, επαναλαμβάνουμε ότι στοχεύει στην αναβάθμιση, συντήρηση και ανάδειξη τους ως επίσης και στην καλύτερη παραμονή των επισκεπτών σε αυτές τις παραλίες.

Η συγκεκριμένη πρόταση, γίνεται γνωρίζοντας την ευαισθησία όλων μας για την ανάδειξη των περιοχών αυτών, ώστε να τις προστατεύσουμε και να συνεχίσουν να είναι πόλος έλξης και σημείο αναφοράς του τουρισμού της χώρας μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...