22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Για ποια κυβέρνηση μιλούν;

Ημερομηνία:

Το θράσος τους περισσεύει. Η πολιτική τους αγυρτεία, η μικρότητα τους, η αθλιότητά τους. Μικροί, ποταποί και ασήμαντοι, θλιβεροί και μοιραίοι βρέθηκαν να κρατούν στα χέρια τους τα ηνία της χώρας, οδηγώντας την στον γκρεμό.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ατομική τους θητεία στην καρέκλα της εξουσίας, που έχει βιδωθεί στα τροφαντά οπίσθιά τους.

Για ποια θητεία ποιας κυβέρνησης μιλούν;

Αυτό το συνοθύλευμα το διορισμένο απ’ τον Γερμανό εισβολέα, αυτό το έκτρωμα, το αποκαλούν κυβέρνηση; Και έχει και θητεία;

Ποιος, την ψήφισε αυτήν την κυβέρνηση; Ποιος ψήφισε το ρομπότ που αποκαλείται Παπαδήμος; Ποιος έκανε κυβέρνηση το 3% του Καρατζαφέρη;

Για ποιες εντολές εξουσιοδότησε ο λαός τον Παπανδρέου; Και αφού εν ονόματι του σοσιαλισμού έκλεψε την ψήφο μας για να εφαρμόσει τον καταστροφικό καπιταλισμό του Δόγματος «Φρίντμαν» έχασε το εκλογικό του σώμα συρρικνώνοντάς το στο 7%.

Πώς αυτή η διορισμένη εκπροσώπηση μιας μικρής μειοψηφίας εξακολουθεί να αποκαλείται κυβέρνηση και μάλιστα να αναμασούν για θητεία και χρόνο διάρκειάς της;

Το Σύνταγμα αναφέρει πως όταν μια εκλεγμένη κυβέρνηση παραιτείται παραιτείται για να διεξαχθούν εκλογές εντός 90 ημερών. Η κυβέρνηση Παπανδρέου παραιτήθηκε. Αυτή η κυβέρνηση είναι διορισμένη. Για ποια θητεία της λοιπόν μιλούν οι αχρείοι;

Τους επαναλαμβάνω τι λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 120: «Η τήρησις του Συντάγματος επαφίεται εις τον πατριωτισμόν των Ελλήνων, δικαιουμένων και υποχρεουμένων εις την διά παντός μέσου αντίστασιν καθ’ οιουδήποτε επιχειρούντος την βιαίαν κατάλυσιν αυτού».

Το Σύνταγμα καταλύεται βιαίως από την Τρόικα και τους σημερινούς Τσολάκογλου. Κατασπαράσσεται το σώμα της κοινωνίας, καταπατούνται οι νόμοι, περιφρονείται το Σύνταγμα.

Γι’ αυτό: Αντίσταση μέχρι πτώσεως του εκτρώματος που αποκαλείται κυβέρνηση.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Περιφέρειας μέχρι τέλους.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την τήρηση του Συντάγματος, που αυτοί σε συνεργασία με τον Γερμανό εισβολέα καταλύουν.

Ζήτω οι καταλήψεις!

Μέχρι τέλους!

Μέχρι τελικής πτώσεως!

Α. Ρ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ