28.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημερομηνία:

Σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων- Εργαζομένων στα Τρόφιμα-Ποτά

Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση- Ιατρικών Επισκεπτών

Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Συναδέλφισσες,

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δεν θεσμοθετήθηκε για να τιμήσουν το “ωραίο φύλο”. δημιουργήθηκε με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στις 8 Μαρτίου του 1857, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες κάνοντας την αρχή, σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς μισθούς, λιγότερες ώρες εργασίας. Σήμερα, 156 χρόνια μετά μας παίρνουν πίσω όλα αυτά τα δικαιώματα που με αίμα και ιδρώτα εκατοντάδες γυναίκες μπόρεσαν να κατακτήσουν. Μετατρέπουν τη μέρα της γυναίκας σε ένα μπουκέτο λουλούδια μέσα στη μιζέρια της καθημερινότητάς τους, σε ένα και μοναδικό βράδυ ομαδικού ξεφαντώματος που την άλλη κιόλας μέρα θα αντικατασταθεί από την εκμετάλλευση που βιώνουμε όλες μας στους χώρους δουλειάς, από το άγχος της κάλυψης των αναγκών των οικογενειών μας.

Όλα αυτά τα δικαιώματα που χάνονται πλέον νόμιμα, όλα τα μέτρα που παίρνονται, οι περικοπές στους μισθούς, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των επιδομάτων μας, όλες οι θυσίες που μας ζητάνε να κάνουμε, γίνονται στο όνομα της κρίσης και στο όνομα της ανάπτυξης.

Η δύναμη των εργοδοτών μας στηρίζεται στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Η δική μας δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά και στους συλλόγους γυναικών καθώς και στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης μεταξύ των εργατριών και των συμμάχων τους, τις φτωχές αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τους φοιτήτριες, τις συνταξιούχες.

Είναι μονόδρομος σήμερα για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Είναι μονόδρομος σήμερα να ενισχυθεί η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, τη στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες που ζουν χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και όχι ελαστική απασχόληση.
  • Μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, χωρίς φυλετικούς και ηλικιακούς διαχωρισμούς.
  • Ελεύθερο χρόνο για συμμετοχή στα όργανα και στη δράση του κινήματος.
  • Σύνταξη που δε θα συνδέεται με το προσδόκιμο όριο ζωής, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες (50 και 55, αντίστοιχα, για όσους εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα).
  • Δημόσιο και δωρεάν για όλους σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, κατάργηση των πληρωμών και ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών – αγροτισσών, αλλά και κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια και Φάρμακο.
  • Δωρεάν υπηρεσίες σε Δημόσια Κέντρα Υγείας, κοντά σε χώρους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης κ.λπ.
  • Ειδικό προσανατολισμό στην πρόληψη και την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.
  • Μέτρα ολόπλευρης προστασίας της μητρότητας (δομές, υπηρεσίες, άδειες, επιδόματα, κ.λπ.)

 Σπάσε το φόβο!

Οργάνωσε την αντεπίθεση!

Δυνάμωσε το Σωματείο σου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη....

Κρήτη: Η βροχή εκατομμυρίων προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο…

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σχετικά με...