23.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

Για την προσπάθεια του ΝΑΤΟ να εφοδιάσει τα σχολεία

Ημερομηνία:

Όταν ο βοσκός,- χωρίς να έχω τίποτα με την συμπαθή αυτή κατηγορία εργαζομένων των κτηνοτροφών- θέλει να πιάσει ένα ‘ριφι’ για να το σφάξει, γίνεται καλός μαζί του, θέλει να το ταΐσει μέχρι ‘να το βάλει στο χέρι’ και μετά …….. πάει χορτάτο στον παράδεισο.

Αυτό ακριβώς θυμίζει και η όλη προσπάθεια του ΝΑΤΟ να εφοδιάσει τα σχολεία και να τα εξοπλίσει, για να μάθουν γράμματα και να μπορούν αύριο και αυτά με την σειρά τους να ευχαριστήσουν δημόσια όλους αυτούς τους καλούς ευεργέτες που τα βοήθησαν τις δύσκολες μέρες που σήμερα περνούν οι οικογένειες τους. όπως εκαναν μια σειρά διευθυντές σχολείων, σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων, εκκλησία.

Ευχαρίστησαν αυτούς που στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας βομβάρδιζαν σχολεία, σχολικα λεωφορεία και νοσοκομεία και σκότωναν μαθητές και άρρωστους. Αυτούς που μακέλευαν παιδιά  στο Ιράκ και συνέχισαν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν και συνεχίζουν σήμερα στην Παλαιστίνη και αύριο στη Συρία και στο Ιράν.

Θα ήθελα να ήξερα αν όντως όλοι αυτοί, διευθυντές σχολείων, σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων, εκκλησία είναι περήφανοι για την πράξη τους αν την θεωρούν πράξη αυτοθυσίας για να σώσουν την μαθητιώσα νεολαία και δεν την θεωρούν πράξη υποτελείας όπως έκαναν οι κυβερνήσεις των Ραλληδων στην γερμανική κατοχή που συνεστηναν υπομονή, κουράγιο, ακόμα και να τρέφονται και με πατατοφλουδες για να μην στενοχωρήσουν τον γερμανό κατακτητή, τους ‘’καλούς’’ αυτούς ανθρώπους που έστησαν στον τοίχο χιλιάδες αγωνιστές της ελευθερίας. Τι θα τους πουν στο σχολείο, ότι οι ‘’καλοί’’ αυτοί άνθρωποι, μας έδωσαν χαρτί φωτοτυπικού και έτσι θα έχουμε φωτοτυπίες και ας  μην έχουμε δασκάλους; Μας έδωσαν ψυγείο και ας μην έχουμε τι να βάλουμε μέσα; Εμείς βάψαμε το σχολείο με την χρηματική βοήθεια αυτών των μακελάρηδων; Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε βοήθεια στα ορφανά και άπορα παιδιά όπως έκανε η βασιλομήτωρ Φρίκη στις περίφημες ‘’παιδουπολεις’’ άξιοι συνεχιστές της όποιας είμαστε εμείς σήμερα.

Τι θα πουν στους νέους, μαθητές, φοιτητές ανέργους και εργαζόμενους, σκύψτε το κεφάλι, συρθείτε, γλύψτε και έτσι θα φτάσετε πολύ ψηλά, θα ανεβείτε στην συνείδηση όλων των ραγιάδων του κόσμου; Αυτό είναι δήλωση υποταγής και μοιρολατρίας.

Όσοι δέχτηκαν, θέλω να πιστεύω ότι το έκαναν απερίσκεπτα και οφείλουν να βγουν ανοιχτα και αντρίκεια, όπως ταιριάζει στον περήφανο λαό μας, να επανορθώσουν και να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:

Αυτοί που φταίνε να πληρώσουν το λογαριασμό ΚΡΙΣΗ, ΦΤΩΧΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, δεν έχουμε ανάγκη από φιλανθρωπία, θέλουμε δουλειά και να ζούμε με αξιοπρέπεια

Να μην επιτραπεί η είσοδος των φονιάδων με κανέναν τρόπο στα σχολεία μας.

Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.

Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής.

Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!

Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.

Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.

Αλέκος Παναγιώτης

Μέλος Δ.Σ. Ιδιωτικών Υπάλληλων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Γλυκό ταψιού με φρυγανιές Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο...

Νέο ωράριο λειτουργίας για τον περιφερειακό χώρο στάθμευσης του Δήμου Χανίων στον Κλαδισό

Από σήμερα, Δευτέρα, 30/09 τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο...