21.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Γιορτή εφτάζυμου ψωμιού στη Κασταμονίτσα

Ημερομηνία:

Με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και την οργάνωση του Μορφωτικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Κασταμονίτσας θα πραγματοποιηθεί η  «Γιορτή του Εφταζύμου» το Σάββατο 13 Αυγούστου στην Κασταμονίτσα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής εφταζύμου σε ταινία μικρού μήκους, να συμμετέχουν οι ίδιοι στο ζύμωμα και στο πλάσιμο του ψωμιού καθώς και να γευτούν και να προμηθευτούν το παραδοσιακό εφτάζυμο.

Πρόκειται για μια γιορτή – θεσμό αφιερωμένη στην παράδοση και στις γεύσεις του παρελθόντος , στην προσπάθεια να διατηρηθούν απαράλλακτες οι  συνήθειες και οι συνταγές των χρόνων εκείνων. Γεύσεις και εικόνες παράδοσης θα πλαισιώνουν το απόγευμα τους δρόμους του χωριού. Γυναίκες θα ετοιμάζουν παραδοσιακά εδέσματα στα γραφικά μας στενά και ενθύμια της λαϊκής μας παράδοσης θα κοσμούν τους δρόμους.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η επιτυχία της εκδήλωσης στηρίζεται στην ομόθυμη, συγκινητική και   εθελοντική      συμμετοχή    των   κατοίκων   του   χωριού που  αποδεικνύει    για   μια   ακόμη   φορά πως   η  περηφάνια     ,  η   αίσθηση    φιλοξενίας  και η  αγάπη   στην  παράδοση  μας  είναι   ακόμη     βαθιά    ριζωμένες    στον   τρόπο   ζωής  και   επικοινωνίας,    ειδικά   στους   ανθρώπους    της   κρητικής    υπαίθρου.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλο κρητικό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, με το συγκρότημα του ”Μανώλη Αλεξάκη”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ