26.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Γιορτή στη Δημοτική Αγορά Χανίων για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League | Φωτός

Ημερομηνία:

O Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! Μετά τον Παναθηναϊκό έγινε η δεύτερη ομάδα της Ελλάδας που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής οργάνωσης, 53 χρόνια μετά το Γουέμπλεϊ.

Την πιο χρυσή σελίδα της ομάδας με αυτήν την πρόκριση – έπος. Με νίκη και στο Καραϊσκάκη με 2-0 και συνολικό σκορ 6-2 (!) προκρίθηκε επί της 4ης της Πρέμιερ Ληγκ Άστον Βίλα.

Οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ, την «OPAP Arena» της Νέας Φιλαδέλφειας στις 29 Μαΐου. Η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 22:00. Ο μεγάλος αγώνας θα μεταδοθεί από την Cosmote TV και είναι ανοιχτό να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του και η ΕΡΤ.

Οι «πράσινοι» του Φέρεντς Πούσκας αντιμετώπισαν στο θρυλικό Γουέμπλεϊ τον Άγιαξ χάνοντας με 2-0. Μετά από 53 χρόνια ο Ολυμπιακός επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στην OPAP Arena, θα βρεθεί απέναντι στην Φιορεντίνα θέλοντας να γίνει η πρώτη ομάδα της χώρας που θα κάνει δικό της έναν Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Σε όλη την Ελλάδα φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν βγει στους δρόμους όπως και στα Χανιά όπου η Πλατεία Δημοτικής Αγοράς μετά το τέλος του αγώνα γέμισε με φιλάθλους που φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

Δείτε φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς στα Χανιά:

Η πορεία του Ολυμπιακού προς τον μεγάλο τελικό

Αρχικά οι Πειραιώτες ξεκίνησαν στο Europa League και τον 3ο προκριματικό. Εκεί απέναντι στην Γκενκ επικράτησε με 1-0 εντός έδρας και με το 1-1 στο Βέλγιο προκρίθηκε στα Play Off. Η ομάδα που βρέθηκε απέναντι στους «ερυθρόλευκους» πριν τους ομίλους ήταν η Τσουκαρίτσκι. Στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 και στο δεύτερο στη Σερβία νίκησε με 3-0.

Στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός έχασε στο πρώτο ματς από την Φράιμπουργκ με 2-3 στο Καραϊσκάκης, αναδείχθηκε ισόπαλος με την Μπάτσκα Τόπολα εκτός έδρας. Νίκησε την Γουέστ στο Καραίσκάκης με 2-1, την 4η αγωνιστική ηττήθηκε στο Λονδίνο από τους Άγγλους με 1-0 και την 5η από την Φράιμπουργκ στην Γερμανία με 5-0. Την τελευταία αγωνιστική όμως επικράτησε με 3-2 την Μπάτσκα Τόπολα και κατακτώντας την 3η θέση πήρε το εισιτήριο για το Conference League.

Πρώτος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό ήταν η Φερεντσβάρος με τους Πειραιώτες να επικρατούν και εντός και εκτός έδρας με 1-0. Η πρώτη σπουδαία πρόκριση έγινε σε βάρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και λέμε σπουδαία γιατί αρχικά ηττήθηκε μέσα στο Καραϊσκάκης από τους Ισραηλινούς με 1-4, αλλά πήγε στη Σερβία και επικράτησε με 6-1 παίρνοντας την μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά.

Εκεί βρέθηκε απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Στον Πειραιά νίκησε με 3-2 και στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης έχασε με 1-0, αλλά με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Τζολάκη νίκησε στα πέναλτι παίρνοντας το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό και την OPAP Arena ήταν η Άστον Βίλα. Στο πρώτο παιχνίδι ένας τρομερός Ολυμπιακός διέλυσε με 2-4 τους Άγγλους στο Μπέρμιγχαμ κάνοντας άλμα πρόκρισης. Στη ρεβάνς του Καραϊσκάκης η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και επικρατώντας για δεύτερη φορά των Άγγλων με 2-0!!!

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ