25.9 C
Chania
Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2026

Γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα στο Γραμμένο της Παλιόχωρας παρά τον κορωνοϊό | Φωτός

Ημερομηνία:

Μπορεί την τελευταία στιγμή να ακυρώθηκε το καθιερωμένο κέρασμα στην παραλία του Γραμμένου όμως αυτό δεν εμπόδισε πολλούς συμπολίτες μας από την Παλιόχωρα αλλά και από άλλες περιοχές του νομού να βρεθούν στην πανέμορφη παραλία για να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα.

Βλέπετε, και ο καιρός ήταν θαυμάσιος. Ο ουρανός καταγάλανος και η ζέστη σχεδόν ανοιξιάτικη, ενώ το ελαφρύ αεράκι βοηθούσε τους εκδρομείς στο πέταγμα του χαρταετού, όπως προστάζει το έθιμο.

Αρκετοί ήταν και αυτό που εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες έκαναν το πρώτο φετινό τους μπάνιο, θέλωντας έτσι να αφήσουν το χειμώνα πίσω τους.

Δίχως να υπάρχουν κεράσματα, ήταν φυσιολογικό, οι ταβέρνες γέμισαν με κόσμο.

Σε κάθε γωνιά της Παλιόχωρας, όπου υπήρχε ταβέρνα επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τους καταστηματάρχες να… δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του κόσμου που έφαγε του σκασμού αν και με νηστίσιμα.

Φαίνεται ο κορωνοϊός δεν τους έκοψε την όρεξη.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Άρης και ο Ρούπας δεν παρέδωσαν τα όπλα! | Μέρος Γ΄

Η συζήτηση με τον φιλόλογο και συγγραφέα Δημήτρη Δαμασκηνό...

Βασίλης Γρατσίας: Κάλεσμα σε καλλιτέχνες για την πορεία κατά της βάσης της Σούδας

Ο ζωγράφος Βασίλης Γρατσίας καλεί καλλιτέχνες της Κρήτης να συμμετάσχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση κατά της βάσης της Σούδας στις 17 Μαΐου στα Χανιά.

Αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα της Κύπρου Μανώλη Μπικάκη στον Αμύγδαλο Αστερουσίων

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα της Κύπρου Μανώλη Μπικάκη πραγματοποιήθηκαν στον Αμύγδαλο Αστερουσίων. Παρέστησαν Ανδρουλάκης, Αρναουτάκης, Αυγενάκης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.

4ο Chania Photodays στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων με την υποστήριξη...