19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γιώργος Μαρακάκης: “Αντε γειά… κ. Θεοδωράκη”

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

“Την ώρα που συντάσσονται οι παρακάτω γραμμές, δε γνωρίζω ποιες είναι οι προθέσεις της ηγεσίας του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ», σε σχέση με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του Νομού Χανίων για τις προσεχείς εκλογές…….

Δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, για λόγους ανθρώπινους και πολιτικούς…….

Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω, ότι θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις και να συνδράμω με κάθε δυνατό τρόπο στη συνδιαμόρφωση τους…….

Θεωρώ ότι ο Τόπος μας και οι Άνθρωποί του, δικαιούνται σωστής εκπροσώπησης και διεκδικήσεως όλων αυτών που τους αξίζουν.

Παραμένω ενεργός πολιτικά με όποιες δυνάμεις διαθέτω προς την κατεύθυνση αυτή……”

Μια προσεκτική ανάγνωση (πίσω απο τα γράμματα) της ανακοίνωσης του Γιώργου Μαρακάκη, που ας σημειωθεί πρόκειται για προεκλογική βόμβα, εύκολα διακρίνει κάποιος την πικρία και την απογοήτευση. Για δυο κυρίως λόγους: Ο Γιώργος Μαρακάκης γιός του προέδρου της Τράπεζας Χανίων Μιχάλη Μαρακάκη, προφανώς αυτός ο μηχανισμός του χάρισε και την πρωτιά ως πρωτοεμφανιζόμενος υποψήφιος στο νομό Χανίων με το Ποτάμι, αλλά τελικά ο Σταύρος Θεοδωράκης του πήρε “την μπουκιά μέσα απο το στόμα” και κράτησε την έδρα του Γιώργου Μαρακάκη για την αφεντιά του!!!

Το αξιωσημείωτο στην ανακοίνωση του Μαρακάκη είναι η επισήμανση (προς κάθε ενδιαφερόμενο), ότι παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στις οποίες θέλει να είναι “μέσα”.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Είμαι ανοικτός, λέει, για άλλες προτάσεις-συνεργασίες. Η ηχηρή αποχώρησή του απο το Ποτάμι δεν σηματοδοτεί και την αποχώρησή του απο την πολιτική. Το αντίθετο: Συνεργασία με ένα άλλο κομματικό σχηματισμό (μεταφορά της εκλογικής του δύναμης που του εξασφαλίζει ο μηχανισμός που διαθέτει), θα ικανοποιήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες (γιατί όχι) και θα επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στο Ποτάμι (ποσοστό 12,16% ψήφοι 10,936 στα Χανιά) του Θεοδωράκη που θα αλλάξει τον εκλογικό συσχετισμό στα Χανιά με συνέπεια να χάσει την έδρα ο Θεοδωράκης που την είχε αποσπάσει απο τη Νέα Δημοκρατία (Μαρκογιαννάκης 9,246 σταυρούς προτίμησης, ποσοστό 19,75% με 17.804 ψήφους για τη Ν.Δ.) .

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι με το Ποτάμι στα Χανιά θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεως Σημίτη (2001-2004) Νίκος Χριστοδουλάκης (οι φήμες τον θέλουν υπηρεσιακό υπουργό). Είναι ο υπουργός που επί των ημερών του εφαρμόστηκε η Συνάφεια για να παταχθεί η φοροδιαφυγή με το σκεπτικό ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι, εκ προοιμίου, ΚΛΕΦΤΗΣ σε βάρος του δημοσίου. Απλουστευμένη λογική και εύκολα εφαρμόσιμη.

Απο αυτή τη συνεργασία, θα πιστεύει ο κ. Θεοδωράκης, θα προκύψουν τα “αντισταθμιστικά οφέλη” απο την αποχώρηση Μαρακάκη (έλαβε 3.153 σταυρούς προτίμησης), ο οποίος (αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος της αποχώρησής του) δεν θέλει, για δεύτερη φορά, να γίνει ο “νεροκουβαλητής” του Θεοδωράκη προς όφελος του Χριστοδουλάκη αφού είναι αυτονόητο ότι ο δεύτερος θα προωθηθεί απο τον πρώτο.

Για άλλη μια φορά ο αρχηγός του Ποταμιού εμφανίζεται ανακόλουθος, οπορτουνιστής και βερμπαλιστής όταν δηλώνει ότι “η χώρα χρειάζεται νέους ανθρώπους για να πάει μπροστά”. Προφανώς ως νέο πολιτικό θεωρεί τον Χριστοδουλάκη και ως παλιό πολιτικό τον Μαρακάκη!!!

Όμως, προκύπτει και πολιτικό ζήτημα, για την ακρίβεια έλλειμμα Δημοκρατίας, απο την ανακοίνωση Μαρακάκη. Γράφει: “Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του δικαιούνται σωστής εκπροσώπησης” . Προφανώς, ο Μαρακάκης εξαπολύει τα βέλη του και χαρακτηρίζει, με κομψό τρόπο, ως ανεπαρκή και αναποτελεσματική για τα συμφέροντα των Χανίων την βουλευτική παρουσία του Θεοδωράκη όταν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπούνται στην παρούσα Βουλή. Εντοπίζει – ο Μαρακάκης – αντιπολιτευτικό κενό που εν τέλει λειτουργεί σε βάρος του Νομού αφού υπονομεύει και δεν προωθεί τα προβλήματά του.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...