23.2 C
Chania
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026

Γιώργος Παυλάκης: «Το Δέλτα είναι στην Ελλάδα και επεκτείνεται. Τις επόμενες ημέρες όσοι λένε να περιμένουμε και να δούμε θα εκπλαγούν»

Ημερομηνία:

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την μετάλλαξη Δέλτα. Ο γιατρός, ερευνητής κ. Γιώργος Παυλάκης μίλησε για την επικινδυνότητα του νέου στελέχους στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Καλύτερα να τρομάξουμε παρά να την πάθουμε σαν αγράμματοι», ήταν το πρώτο σχόλιο του γιατρού ερευνητή ενδεικτικό της σοβαρότητας της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε πρόκειται για έναν νέο ιό με διαφορετικές ιδιότητες και ως προς τα συμπτώματα αλλά κυρίως ως προς τη μεταδοτικότητα.

«Βγάζει περισσότερο ιικό φορτίο, πολλαπλασιάζεται πολύ πιο γρήγορα και ψηλά στο ανθρώπινο σώμα, κάνει χειρότερη ασθένεια και επεκτείνεται στα παιδιά», σημείωσε και στάθηκε στο παράδειγμα της Αγγλίας στην οποία έχει επικρατήσει το νέο στέλεχος.

«Ο ιός Δέλτα έχει καταφέρει να αποφεύγει ορισμένα από τα αντισώματα που ο οργανισμός έχει βγάλει από τα εμβόλια ή προηγούμενη νόσηση. Υπάρχει και το Δέλτα + που αποφεύγει περισσότερα αντισώματα των εμβολίων.», υπογράμμισε.

«Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν τελειώσει. Υπάρχουν κάποιοι που και με το νέο ιό θα έχουν ελαφρή νόσηση, κι άλλοι που θα διασωληνωθούν. Στην Αγγλία υπάρχουν αρκετοί θάνατοι εμβολιασμένων που πέθαναν από τη μετάλλαξη Δέλτα. Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι ότι βγαίνουν νέα στελέχη. Και στην γρίπη το έχουμε δει. Κάνουμε κάθε χρόνο νέο εμβόλιο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον κορωνοϊό.», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα τα πάνε καλά με τη μετάλλαξη Δέλτα όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί. Είναι πρόωρο το σήμα που δόθηκε να πετάξουμε τη μάσκα. Ο κόσμος παίρνει το σήμα ότι τελειώσαμε. Δεν τελείωσαμε. Με το Δέλτα μπορεί να βρεθούμε σε νέο επιδημικό κύμα. Πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να επιβραδυνθεί ο ιός με τα μέτρα προστασίας. Είναι και τα δύο το ίδιο σημαντικά.», σημείωσε.

«Το Δέλτα είναι στην Ελλάδα και επεκτείνεται. Τις επόμενες ημέρες όσοι λένε να περιμένουμε και να δούμε θα εκπλαγούν.», τόνισε.

«Υπάρχει 10% πιθανότητα να κινδυνέψει κάποιος που έχει εμβολιαστεί. Θα ξεφύγουμε όταν καταλάβουμε ότι πρέπει να καταπιέσουμε τον ιό σε επίπεδα “0”. Τώρα πρέπει να χτυπήσουμε τον ιό στο κεφάλι. Τον Σεπτέμβρη ίσως και το καλοκαίρι ο νέος ιός μπορεί να μας οδηγήσει σε νέα μέτρα. Ένας νέος ιός τόσο επιθετικός όπως αυτός μπορεί να κάνει κύμα και το καλοκαίρι», υπογράμμισε.

https://www.youtube.com/watch?v=xsirtDs-p3k

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων αύριο Τρίτη

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026. Παρεμποδίσεις κυκλοφορίας στη Μονή Γωνιάς, Χάου, Γεωργακάκηδες, Κλαδισό και Κόκκινο Μετόχι.

Παρέμβαση Δημάρχου Αποκορώνου για στάσεις λεωφορείου στον Άγιο Ραφαήλ

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά από το Υπουργείο Υποδομών την κατασκευή δύο στάσεων λεωφορείου στον Άγιο Ραφαήλ για την ασφάλεια χιλιάδων προσκυνητών.

Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων: Έκκληση στο Δήμο για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

Η Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων καταθέτει υπόμνημα στο Δήμο για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου, ζητώντας διπλασιασμό μισθών, προσλήψεις προσωπικού και στέγαση εργαζομένων.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες όχημα για τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταγγέλλει το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες ως εργαλείο συγκέντρωσης γης στα χέρια του κεφαλαίου, στηρίζοντας τους αγώνες αγροτοκτηνοτρόφων και μικροϊδιοκτητών.