14.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Γλέζος: Είναι θέμα Δημοκρατίας, ούτε ρήξη, ούτε υποταγή

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο τόνισε ότι ο ελληνικός λαός με τις εκλογές αποφάσισε ότι δεν θέλει δάνεια και την πίεση των δανειστών, «είναι θέμα δημοκρατίας» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά

«Ο ελληνικός λαός αποφάσισε με τις εκλογές ότι δεν θέλει δάνεια, θέλει να φτιάξει το δικό του μέλλον. Δεν είναι θέμα του ελληνικού λαού, αλλά θέμα δημοκρατίας. Θα σεβόμαστε τη βούληση ενός λαού, ναι ή όχι; Ο ελληνικός λαός αποφάσισε και οικοδομεί το παρόν και το μέλλον του και δεν θέλει να τον πνίξουν οι δανειστές.» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος σε παρέμβασή του, πριν λίγο, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συνέχισε λέγοντας: «Οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν πουθενά. Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή. Μετά από ένα χρόνο ελάτε να συζητήσουμε και αν σας χρωστάμε να τα πληρώσουμε, αν δεν χρωστάμε να μην τα πληρώσουμε».

Αποτάθηκε στη συνείδηση των βουλευτών του Ευρωκοινοβουλίου λέγοντας:  «Φεύγω από το Ευρωκοινοβούλιο σε 20 μέρες. Να απαντήσει ο κάθε βουλευτής με τη συνείδησή του. Θα σας κυνηγάει η άποψή μου, όπου και αν πάτε και όπου και αν πάω».

thepressproject.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...