24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Γλυφάδα: “Πάω να τους καθαρίσω” είπε ο δράστης – “Μάς φώναζε να φύγουμε, ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά”

Ημερομηνία:

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από τη φονική επίθεση σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, το πρωί της Δευτέρας (12/2), κατά την οποία έπεσαν νεκροί η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, ο συνιδιοκτήτης και γαμπρός της διευθύντριας και ένας υπάλληλος, ο οποίος ήταν πρώην καπετάνιος.

Ο 70χρονος δράστης αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν ως επιστάτης στο σπίτι της ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής, Μαρίας Καρνέση, αυτοκτόνησε, μετά το μακελειό στην αποθήκη της εταιρείας.

Καρέ καρέ η φονική επίθεση στη Γλυφάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο 70χρονος έφτασε στα γραφεία της εταιρείας, επί της οδού Αρτεμισίου και Φλέμινγκ, γύρω στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας (12/2). Ανέβηκε τις σκάλες, όπου συνάντησε έναν εργαζόμενο που φέρεται να του είπε, “πάω να τους καθαρίσω και μετά θα αυτοκτονήσω, θα δεις τι θα γίνει”.

Αφού κατάφερε να τον προσπεράσει, έσπασε την πόρτα του πρώτου ορόφου, μπήκε στο γραφείο της διευθύντριας, Μαρίας Καρνέση, και την πυροβόλησε μία φορά στην πλάτη. Η κ. Καρνέση βγήκε έξω για να ζητήσει βοήθεια από τον γαμπρός της και τον υπάλληλο (πρώην καπετάνιο) που βρίσκονταν στα διπλανά γραφεία.

Τότε, ο δράστης την εκτέλεσε, πυροβολώντας τη στο κεφάλι.

Ο υπάλληλος της εταιρείας και πρώην καπετάνιος κατευθύνθηκε κατά πάνω του και τον ακινητοποίησε, προκειμένου να τον αφοπλίσει.

Ο 70χρονος, προκειμένου να ξεφύγει, έβγαλε το περίστροφο και τον πυροβόλησε ενώ στη συνέχεια σκότωσε και τον γαμπρό.

Ακολούθως, ο δράστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο, όπου οι εργαζόμενες, έχοντας ακούσει τους πυροβολισμούς είχαν προλάβει να κλειδωθούν στο μπάνιο. Αφού δεν βρήκε κανέναν εκεί, κατέβηκε στο αμάξι του, άφησε το περίστροφο και στη συνέχεια πήγε στην αποθήκη, στο υπόγειο της εταιρείας, όπου και αυτοκτόνησε με την καραμπίνα.

Σημειώνεται ότι ο 70χρονος εργαζόταν πάνω από 30 χρόνια στην οικογένεια της Μαρίας Καρνέση, η οποία φέρεται να μην διατηρούσε το τελευταίο διάστημα και τις καλύτερες σχέσεις με τον αδερφό της, Σπύρο Καρνέση, και τα τελευταία χρόνια πρόσεχε τη μητέρα τους.

Η Μαρία Καρνέση θέλοντας να πάει κόντρα στον αδερφό της, μεγαλομέτοχο της εταιρείας, φέρεται να απέλυσε εργαζόμενους της ναυτιλιακής, μεταξύ των οποίων και τον Αιγύπτιο.

“Μάς φώναζε να φύγουμε, ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά”

Σύμφωνα με εργαζόμενη της εταιρείας, ο άνδρας ήθελε να χτυπήσει στοχευμένα τα αφεντικά της εταιρείας προκειμένου “να τα εκδικηθεί”, επειδή, όπως αναφέρει στη μαρτυρία της, πριν από καιρό είχε απολυθεί.

“Ήμασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς. Εγώ ήμουν στον πρώτο όροφο. Αυτό έγινε στον δεύτερο. Ήταν πρώην υπάλληλος που είχε απολυθεί εδώ και καιρό και προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε και έναν υπάλληλο που πήγε να τον ηρεμήσει.

Κρατούσε μία κοντόκαννη επαναληπτική καραμπίνα. Εγώ ήμουν κάτω από το γραφείο μου και μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω. Τον είδα που ανέβαινε τη σκάλα. Κρατούσε ένα σακίδιο, αλλά δεν μπήκε από την είσοδο έχοντας παρατεταμένο το όπλο του”.

“Έφυγα από την πίσω πόρτα – Ήταν συνταξιούχος ο δράστης”

Άλλος εργαζόμενος της εταιρείας, ανέφερε σε μαρτυρία του ότι ο δράστης ήταν συνταξιούχος, πριν περιγράψει τις δραματικές στιγμές που βίωσε μέσα στην εταιρεία.

“Ήμουν στο ισόγειο. Όλα έγιναν στους πάνω ορόφους. Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς. Πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται, και είδα δύο παιδιά που μου είπαν ‘είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί’. Οπότε βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ. Τον είδα γιατί το γραφείο μου είναι ακριβώς δίπλα στη ράμπα”.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ