25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Γονείς και εκπαιδευτικοί Κολυμβαρίου αντιδρούν στις συγχωνεύσεις σχολείων – Κινητοποίηση την Τετάρτη στην Πρωτοβάθμια

Ημερομηνία:

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά” στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι η απόφαση αυτή υποβαθμίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης και παραβιάζει τα δικαιώματα των μαθητών.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και οι σχετικές γνωματεύσεις, τα τμήματα του σχολείου συγχωνεύονται, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Επιπλέον, εκφράζεται ανησυχία για τις διώξεις που ασκούνται σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μαθητών.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με την προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου. Οι διαδηλωτές διεκδικούν την αναίρεση των συγχωνεύσεων, την παύση των διώξεων των εκπαιδευτικών και τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Όπως αναφέρει σε σχετικό κείμενο η Λαϊκή Συσπείρωση:

Καμία συγχώνευση τμημάτων, καμία υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου

Έχουμε καταδικάσει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών τμημάτων ως μέτρο αντιπαιδαγωγικό που θα επιφέρει την περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με θύματα τα παιδιά μας και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Τη νέα σχολική χρονιά, όπως όλα δείχνουν, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ξανά ως αριθμοί, καθώς στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου συγχωνεύονται τμήματα και από 12θέσιο μετατρέπεται σε 10θέσιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κτιριακή υποδομή για 12 τμήματα και κυρίως υπάρχουν σχετικές γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας μέσα στα σχολεία, ενημερωνόμαστε πως οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκκινούν διαδικασίες διώξεων απέναντι σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να μην κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία μας και να μην εμπορευματοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ακριβοπληρωμένη από τις τσέπες μας, κατά τ’ άλλα δημόσια, παιδεία, με την κλήση εκπαιδευτικού από το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου. Ντροπή! Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Είμαστε στο πλευρό των γονέων και των δασκάλων μας. Ο αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών μας είναι αγώνας όλων μας!

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Διεκδικούμε:

  • Να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
  • Τμήματα 15 μαθητών στο Νηπιαγωγείο, στην Α’ και Β’ Δημοτικού και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 15 μαθητές ανά κατεύθυνση ΓΕΛ και 10 ανά Εργαστήριο ΕΠΑΛ.
  • Άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Καμία χαμένη διδακτική ώρα.

 

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά»

Ανθούσης Δημήτριος
Ακρωτηριανάκης Αντώνιος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ