Γονείς στο Ηράκλειο στέλνουν επιστολές στα σχολεία και απειλούν ακόμη και με χειροδικία δασκάλους για τις μάσκες

Κανένα σχόλιο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης εκπαιδευτικοί λαμβάνουν επιστολές από γονείς, οι οποίοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκες και απειλούν με αγωγές και μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και με χειροδικία!

Μεγάλη ανησυχία στο Ηράκλειο της Κρήτης (και όχι μόνο βέβαια…), καθώς τις τελευταίες μέρες σχολεία λαμβάνουν επιστολές από γονείς, οι οποίοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκες και απειλούν με αγωγές και μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και με χειροδικία!

Στέλνουν, μάλιστα, μέχρι και υπεύθυνες δηλώσεις, στις οποίες ξεκαθαρίζουν ότι το παιδί τους δεν θα βάλει μάσκα, ενώ ζητούν και το απίστευτο: Τη δημιουργία ειδικών τάξεων… «αντιφρονούντων» μαθητών!

"Sponsored links"

Χθες (10/9), θυμίζουμε, υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας για απειλές και εξώδικα, που αποστέλλουν γονείς σε εκπαιδευτικούς σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία. Το MEGA, ωστόσο, έφερε στο «φως» της δημοσιότητας νέες επιστολές κατά εκπαιδευτικών.

Μια συγκεκριμένη επιστολή, δε, που εξασφάλισε και παρουσιάζει το MEGA, κοινοποιήθηκε τόσο σε Γυμνάσιο και Λύκειο του Ηρακλείου όσο και στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…

«Κακοποιητική πρακτική η χρήση μάσκας»

Μια μητέρα, λοιπόν, ζητά το παιδί της να μη φορέσει μάσκα διαφορετικά απειλεί ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη!

«Δεν επιθυμούμε ως γονείς να αναζητήσουμε ποινικές ή αστικές ευθύνες από εκπαιδευτικούς, αλλά αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το πράξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο», αναφέρει.

Στο ίδιο σχολείο έφτασε και υπεύθυνη δήλωση μητέρας, η οποία γνωστοποιεί ότι το παιδί της δεν θα φορέσει μάσκα και αποκαλεί τη χρήση της κακοποιητική ενέργεια.

«Το ανήλικο τέκνο μου δεν επιθυμεί να φορά υποχρεωτικά μη ιατρική μάσκα, ως απαραίτητη προϋπόθεση φοίτησής στο σχολείο σας. Η πολύωρη χρήση της του προκαλεί έντονη σωματική δυσφορία, δύσπνοια, ψυχικό άλγος και στρες… Τέτοιου τύπου κακοποιητικές πρακτικές εντός σχολείου, ή άλλου τύπου τιμωρίες προς ανηλίκους δεν θα είναι ανεκτές».

«Τοποθετήστε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα»

Και συνεχίζει: «Ως εκ τούτου, παρακαλώ να τοποθετήσετε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα, καθώς σέβομαι τις επιλογές των άλλων γονέων. Σε κάθε περίπτωση, είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε στον κάθε μαθητή πλήρες και ποιοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, χωρίς στιγματισμό, διακρίσεις έναντι κανενός παιδιού ή γονέα και κηδεμόνα».

"Sponsored links"

Οι γονείς ζητούν, μάλιστα, εγγράφως απάντηση από τη διεύθυνση του σχολείου, τονίζοντας: «Σε περίπτωση που σκοπεύετε να αποκλείσετε τη φοίτηση του παιδιού μας στο δημόσιο σχολείο, εμποδίζοντάς του την πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια παιδεία με δική σας ευθύνη, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς, ώστε να προβούμε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων αυτού».

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, λέγοντας: «Εμείς θα κάνουμε τον πορτιέρη; Θα έρθουμε σε σύγκρουση με τους γονείς. Δεν μας έχει πει κανένας τι θα κάνουμε»!

Σε άλλες επιστολές τους, εξάλλου, γονείς απαγορεύουν να γίνει ακόμα και τεστ στα παιδιά τους, αφού θεωρούν ότι γίνονται μέρος ενός… πειράματος.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις