Γονείς 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων: «Μήπως να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιες υπηρεσίες πριν θρηνήσουμε θύματα;»

Κανένα σχόλιο

Με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου ζητά άμεσα παρεμβάσεις στον δρόμο που οδηγεί έξω από το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το 27ο Νηπιαγωγείο και το Μουσικό Σχολείο Χανίων. Αφορμή στάθηκε το τροχαίο που συνέβη την Τρίτη 7 Μαρτίου έξω από το σχολικό συγκρότημα, στο οποίο τραυματίστηκε μια νέα γυναίκα.

Στην επιστολή τους αναρωτιούνται: «Μήπως να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιες υπηρεσίες πριν θρηνήσουμε θύματα;».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων αναφέρει για το τροχαίο της Τρίτης:

"Sponsored links"

«Με θλίψη και οργή, γονείς και παιδιά έγιναν χθες μάρτυρες ενός παρολίγο μοιραίου τροχαίου δυστυχήματος μπροστά ακριβώς από το 11ο Δημοτικό Σχολείο & το Μουσικό Σχολείο Χανίων, την ώρα του σχολάσματος.

Ένας γονέας, έχοντας μόλις παραλάβει το παιδί του και επιχειρώντας να εξέλθει της «τυφλής» στροφής που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα, συγκρούστηκε με διερχόμενο μηχανάκι. Και όλα αυτά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια παιδιών και γονέων.

Ένα τροχαίο, που το περίμεναν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής με μαθηματική βεβαιότητα, αφού η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου έχει επισημανθεί από τους κατοίκους στο Σόδυ Χανίων, με τους Συλλόγους Γονέων του 11ου Δημοτικου Σχολείου Χανίων, του 11ου και 27ου Νηπιαγωγείων Χανίων, του Μουσικού Σχολείου (Θερίσου) Χανίων, καθώς και την Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ) να συλλέγουν μάλιστα για το σκοπό αυτό σχεδόν 3.000 υπογραφές το 2019!

3.000 υπογραφές, οι οποίες αποστάλθηκαν από τους Συλλόγους Γονέων με επιστολή-έκκληση για διευθέτηση του ζητήματος επανειλημμένα προς τον Δήμο Χανίων, τόσο στις 30/10/2019, όσο και την 17/2/2020, χωρίς ποτέ να λάβουν κάποια έγγραφη απάντηση, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο. Τον Οκτώβριο του 2020 ο Δήμος Χανίων παρουσίασε στα σχολεία μία μελέτη με την οποία σκόπευε να επιλύσει επιμέρους το πρόβλημα. Όμως, ακόμα και αυτή η μελέτη έμεινε κυριολεκτικά στα χαρτιά. Το μόνο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, είναι μία στοιχειώδης διαγράμμιση μπροστά από το σχολείο.

Πρέπει να περιμένουμε να γίνει το μοιραίο, για άλλη μια φορά, ώστε να αρχίσουμε να αναζητάμε ευθύνες; Μήπως να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιες υπηρεσίες πριν θρηνήσουμε θύματα;

Ο Σύλλογος Γονέων 11ου Δημοτικου Σχολείου Χανίων, 11ου & 27ου Νηπιαγωγείων Χανίων»

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, δημιουργία διαβάσεων, τοποθέτηση σήμανσης, διεύρυνση χώρου στάθμευσης και κατάλληλη διαμόρφωση δρόμου προς αυτόν.

Απευθύνουμε αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων να εξετάσει την αναγκαιότητα και να προβεί σε άμεσης παρέμβασης έργα που αφορούν στην ασφαλή πρόσβαση προς και από τα σχολικά συγκροτήματα των 11ου και 27ου Νηπιαγωγείων Χανίων και Μουσικού Σχολείου (Θερίσου) Χανίων, τόσο των πεζών (μαθητών, γονέων εκπαιδευτικών), όσο και των οχημάτων στις περιοχές Σόδυ, Εργατικές κατοικίες, Χαλέπα και Κουμπελή. Συγκεκριμένα, στα σχολικά συγκροτήματα φοιτούν περί τους 50 μαθητές Νηπιαγωγείων, 300 μαθητές Δημοτικού σχολείου και 215 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, καθημερινά εργάζονται 80 εκπαιδευτικοί και κινούνται περί τους 300 γονείς – κηδεμόνες. Η πρόσβασή τους στα σχολεία γίνεται είτε πεζή, είτε με ιδιωτικά οχήματα. Για το λόγο αυτό ζητάμε αφενός την διαπλάτυνση και διαμόρφωση του πεζοδρομίου με την απαραίτητη σήμανση -οριζόντια (διαβάσεις) και κάθετη (πινακίδες ΚΟΚ) στους γύρω δρόμους (από Χαλέπα και Εργατικές κατοικίες μέχρι Κουμπελή και Σόδυ) – και αφ ετέρου την επέκταση του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και την κατάλληλη διαμόρφωση και διαπλάτυνση της παρόδου που οδηγεί σε αυτόν.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και τα έγγραφα αιτήματα που σας καταθέσαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς και δυστυχώς έμειναν αναπάντητα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύξαμε προκειμένου να γίνουν γνωστά και να υλοποιηθούν τα αιτήματα των Συλλόγων μας, προβήκαμε στη συλλογή υπογραφών γονέων, εκπαιδευτικών και κατοίκων της περιοχής που ζητούν την άμεση υλοποίηση των έργων αυτών στα σχολικά συγκροτήματα των σχολείων μας και απευθύνουν μαζί με εμάς τα σχετικά αιτήματα προς τη Δημοτική Αρχή.

"Sponsored links"

Με το παρόν έγγραφο αίτημά μας συνυποβάλλουμε τις υπογραφές, που μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 2.733.

Με τιμή

Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβούλιων

των 11ου Δημ. Σχολείου Χανίων, 11ου Νηπιαγωγείου Χανίων και

27ου Νηπιαγωγείου Χανίων,

του Μουσικού Σχολείου Χανίων Θερίσου,

της Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών-ΚΚΑΠΠ»

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live