Γουίλεμ Νταφόε: Μαζί με τους Ελληνες ηθοποιούς! – Μα ποιος είχε μία τέτοια απαίσια ιδέα για ένα τέτοιο διάταγμα;

Κανένα σχόλιο

Στο πλευρό των ελλήνων καλλιτεχνών τάσσεται ο διάσημος χολυγουντιανός ηθοποιός Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος με τον τρόπο του «μαντεύει» ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να περάσουν ένα διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνών.

Σε συνέντευξη του ο Νταφόε στο Flix.gr απαντά σε ερώτηση αν χρειαζόμαστε την τέχνη ενώ ο δημοσιογράφος του εξηγεί την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον Πολιτισμό καθώς και ότι οι καλλιτέχνες είναι στον δρόμο διεκδικώντας την απόσυρση του ΠΔ 85/2022.

Αναλυτικά η ερώτηση του δημοσιογράφου και η απάντηση του Γουίλεμ Νταφόε

"Sponsored links"

Δημοσιογράφος: Ξέρετε, για εμάς στην Ελλάδα, όλο αυτό δεν ήρθε μόνο τα τελευταία δύο χρόνια. Η πανδημία και το lockdown μάς βρήκε μετά από μία δεκαετία οικονομικής κρίσης. Και, δυστυχώς, τα κράτη που βρίσκονται σε κρίση, ένα από τα πρώτα κονδύλια που κόβουν είναι του πολιτισμού. Θεωρείται μια πολυτέλεια στην οποία δεν αντέχουμε να δώσουμε προτεραιότητα. Ετσι αντιμετωπίζονται γενικώς οι καλλιτέχνες. Εδώ και καιρό, οι ηθοποιοί, οι μουσικοί, οι χορευτές μας είναι στους δρόμους. Γιατί ψηφίστηκε ένα διάταγμα που δεν αναγνωρίζει τα πτυχία τους. Αυτή εδώ η ταινία θέτει ξεκάθαρο το ερώτημα: χρειαζόμαστε την τέχνη, χρειαζόμαστε τον πολιτισμό όσο την τροφή και το νερό μας;

Γουίλεμ Νταφόε: Ναι, χρειαζόμαστε την τέχνη. Οσο την τροφή και όσο το νερό. Μαζί με τους Ελληνες ηθοποιούς λοιπόν! Μα ποιος είχε μία τέτοια απαίσια ιδέα για ένα τέτοιο διάταγμα; Η Υπουργός Πολιτισμού σας; Μάλλον δεν είναι καλλιτέχνης, σωστά; Τι είναι; Επιχειρηματίας; Ο Πρωθυπουργός σας τι είναι; Τεχνοκράτης; Μάντεψα σωστά;

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live