16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γραφειοκρατίας το ανάγνωσμα: Η Περιφέρεια Κρήτης ζητά 7 σελίδες έγγραφα για τα 100 ευρώ των ευχών της

Ημερομηνία:

Διαφάνεια! Διαφάνεια παντού!

Τη στιγμή που η Ελλάδα και η Ευρώπη συγκλονίζονται από σκάνδαλα, το ελληνικό κράτος φαίνεται ότι βρήκε ποιος φταίει για τη διαφθορά.

Όχι, δεν φταίει το Κατάρ, ούτε οι πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι που χρηματίζονται, αλλά οι απλοί πολίτες και οι επιχειρηματίες που παλεύουν να επιβιώσουν. Αυτοί διαρκώς ελέγχονται, τιμωρούνται, καλούνται να ξοδεύουν χρόνο και χρήματα για να τροφοδοτούν διαρκώς και με παραπάνω έγγραφα την κρατική μηχανή ακόμη και για τα πιο απλά. Όπως για ένα …”χρόνια πολλά”.

Αιτία για αυτό το σύντομο σημείωμα αποτέλεσαν οι γραφειοκρατικές προϋποθέσεις που φέτος έθεσε η Περιφέρεια Κρήτης για να μπορέσει να ευχηθεί χρόνια πολλά στους αναγνώστες μας. Οι ευχές που δημοσιεύονται κάθε χρόνο, για δύο ημέρες, 1 ημέρα πριν τα Χριστούγεννα και 1 ημέρα πριν την Πρωτοχρονιά έχουν συνολικό κόστος λίγο πάνω από 100 ευρώ όμως για αυτά τα 100 ευρώ στάλθηκε στην εφημερίδα μας – όπως και σε άλλες εφημερίδες του νησιού – έγγραφο 7 σελίδων με τα έγγραφα τα οποία πρέπει να κατατεθούν σε φάκελο (!) για να λάβουν την τελική έγκριση και να προχωρήσει η καταχώρηση!

Όλα τα έγγραφα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή σε διάστημα 5 ημερών που στην ουσία είναι μόλις 2 εργάσιμες ημέρες αφού ενδιάμεσα υπάρχει το σαββατοκύριακο κατά το οποίο δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Και βεβαίως, όποιος έχει την ελάχιστη εμπειρία συνδιαλλαγής με υπηρεσίες του κράτους γνωρίζει πολύ καλά ότι η έκδοση εγγράφων δύσκολα γίνεται… αυθημερόν.

Οι εποχές είναι δύσκολες και προφανώς εκεί στην Περιφέρεια δεν έχουν εικόνα της πραγματικότητας στην οποία λειτουργούν και τα μέσα ενημέρωσης του τόπου μας.

Ας ελπίσουμε ότι τις ίδιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κράτους για τα 100 ευρώ των… ευχών τους προς τους πολίτες, τις τηρούν και στα μεγάλα έργα που έχουν κόστος εκατομμύρια ευρώ για τον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...