20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Γρ. Αρχοντάκης: “Να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που θα θα μας κάνουν όλους υπερήφανους. Χρήση δημοσίου ενδιαφέροντος και όχι ξενοδοχείο στο Λόφο Καστέλι”

Ημερομηνία:

Ξεκάθαρη θέση ενάντια στη δημιουργία ξενοδοχείου στο Λόφο Καστέλι πήρε ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρας” κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης με την υποσημείωση ότι “εάν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα επανεξέτασης του θέματος από την πλευρά του Πολυτεχνείου και βεβαία με την στήριξη όλων των κρατικών και αυτοδιοίκητων φορέων μπορούν να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που θα οδηγήσουν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα που θα μας κάνει όλους υπερήφανους”

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του ο Γρηγόρης Αρχοντάκης αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Δήμαρχε,

Σε απάντηση της πρόσκλησης σας για την σημερινή σύσκεψη, σας ενημερώνω πως δεν θα παραστώ σε αυτήν για τους λόγους που σας εξήγησα τηλεφωνικά .

Εντούτοις και προς αποφυγή της εντύπωσης πως αποφεύγω να τοποθετηθώ πάνω στο θέμα, θα επαναλάβω την θέση μου για ακόμα μια φορά, θέση που έχω διατυπώσει πολλές φορές και δημόσια και ιδιωτικά.

1) Δεν πρέπει να συνδέεται το θέμα της κατάληψης με την μελλοντική χρήση των κτιρίων του Πολυτεχνείου. Κατά την προσωπική μου άποψη αυτή η σύνδεση οδήγησε και στην απόφαση του Πολυτεχνείου για την ενοικίαση των κτιρίων για χρήση ξενοδοχείου. Δηλαδή λειτούργησε το δίλημμα η ξενοδοχείο ή κατάληψη.

Όπως αντιλαμβάνεστε είμαι κατά οποιασδήποτε κατάληψης και μάλιστα θεωρώ πως η συγκεκριμένη λειτούργησε καταλυτικά στο να πάρει το Πολυτεχνείο αυτήν την απόφαση.

2) Είμαι υπέρ της θέσης πως τα συγκεκριμένα κτίρια στο σημείο που βρίσκονται θα προσέφεραν πολλαπλάσια και στην πόλη μας αλλά και στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα μας, εάν είχαν χρήση δημόσια. Νομίζω πως θα μπορούσε εκεί να δημιουργηθεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος για ντόπιους αλλά και για Έλληνες και ξένους επισκέπτες συμβάλλοντας στην προβολή του τόπου μας .

3) Συμμερίζομαι όσα ακούγονται και για το πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο, αλλά και για τον προβληματισμό που υπάρχει για ποια χρήση μπορούν να έχουν τα κτήρια. Νομίζω όμως πως εάν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα επανεξέτασης του θέματος από την πλευρά του Πολυτεχνείου και βεβαία με την στήριξη όλων των κρατικών και αυτοδιοίκητων φορέων μπορούν να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που θα οδηγήσουν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα που θα μας κάνει όλους υπερήφανους .

Κύριε Δήμαρχε αυτή είναι η θέση μου για το θέμα , θέση προσωπική που δεν δεσμεύει τα μέλη της παράταξης μας, όπου κάθε μέλος της έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να έχει και να εκφράσει την δική του άποψη. Αυτήν την θέση θα έχω και στο Δημοτικό Συμβούλιο εάν τεθεί το θέμα. Με μια πρόταση λοιπόν, “χρήση δημοσίου ενδιαφέροντος και όχι ξενοδοχείο και όχι στην κατάληψη”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ