13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Γ. Βαρουφάκης: «Δεν θα καταφέρει η ολιγαρχία να μας αφανίσει»

Ημερομηνία:

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μίλησε στην 18η συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25, την οποία απασχόλησε κυρίως το κείμενο βάσης διαλόγου για το Καταστατικό του κόμματος.

«Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου οι μνημονιακές δυνάμεις είναι σε εγρήγορση. Βλέπουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ να έχει στήσει ένα συνέδριο-παρωδία, ένα συνέδριο επίδειξης ισχύος για να κερδίσει την εύνοια της ολιγαρχίας. Μιας ολιγαρχίας που λεηλατεί την κοινωνία, με την Μητσοτάκης Α.Ε. να σηκώνει το κύριο βάρος στο “έργο” της. Μιας ολιγαρχίας που προσπαθεί διακαώς να μας εξαφανίσει. Δεν θα τα καταφέρει. Κερδίζουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο λόγος μας, η ανάλυση μας, η συνέπεια και το ήθος μας, καταγράφεται στον κόσμο και ιδίως στην νεολαία, στην οποία σαρώνουμε», ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμα πως: «ολοκληρώνουμε τον προσυνεδριακό μας διάλογο και για το ζήτημα του Καταστατικού ώστε μετά το Πάσχα να πάμε σε ένα Συνέδριο για ένα πιο κρυστάλλινο ιδεολογικό στίγμα και ένα Καταστατικό με ακόμα περισσότερες δημοκρατικές εγγυήσεις» και κατέληξε καλώντας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σε ένα «άλμα προς τα εμπρός, ώστε να προστατέψουμε το κόμμα μας και από την εσωστρέφεια. Βρισκόμαστε σε μια λαμπρή πορεία προς την κορυφαία διαδικασία του Συνεδρίου μας».

Την 18η συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25, που απασχόλησε ιδίως το κείμενο βάσης διαλόγου για το Καταστατικό του κόμματος, άνοιξε η ομιλία του συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής, Κώστας Μπιτσάνη, στην οποία ανέφερε πως τα θέματα της στρατηγικής θα απασχολήσουν το σώμα όλο το επόμενο διάστημα, ενώ τόνισε ότι «εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα σε όλα μας τα μέλη να εκφραστούν στις προσυνεδριακές μας διαδικασίες». Ο Συντονιστής της ΚΕ του ΜέΡΑ25 κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής «να πάμε όσο μπορούμε πιο καλά και πιο δυνατά μέχρι το Συνέδριο».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...