17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γ. Βαρουφάκης: Η αναδάσωση θα γίνει με γενετικά τροποποιημένα δενδρύλλια, με τις φυτείες της Monsanto-Bayern

Ημερομηνία:

Κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη (16.9) στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ethnos.gr ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το ΜεΡΑ25 υπάρχει για την ρήξη που ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αυταπάτη- όχι για να ξαναφέρει στην κυβέρνηση εκείνους που έκαναν το «ΟΧΙ, ΝΑΙ» με αποτέλεσμα την παλινόστηση της ολιγαρχίας. «Στο Μέρα25 εργαζόμαστε για την παλλαϊκή συστράτευση που θα βασίζεται σε κοινό πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία. Σε αυτήν την συστράτευση χωρούν όλοι. Δεν χωρούν μόνο όσοι υπόσχονται πράγματα (π.χ. προστασία πρώτης κατοικίας ή καταπολέμηση της ακρίβειας τα οποία για να γίνουν απαιτούν την ρήξη την οποία… αποκλείουν».

Το δίλημμα Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στα πιθανά μετεκλογικά σενάρια τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει το εξής δίλημμα: είτε να συγκυβερνήσει με τον κ. Τσίπρα, είτε να κάνει εκλογές ξανά και ξανά μέχρι να σχηματιστεί κάποια κυβέρνηση που θα κάνει λίγο-πολύ εκείνα που θα έκανε μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Το business plan της «Μητσοτάκης ΑΕ».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ την προηγούμενη βδομάδα τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε ότι οι κυβερνήσεις δεν παράγουν πλούτο και ότι πλούτο παράγουν οι εργαζόμενοι και μίλησε για  για business plan της «Μητσοτάκης ΑΕ».  Όπως είπε τα νέα ομόλογα του δημοσίου μοσχοπουλιούνται επειδή τα εκδίδει ένα πτωχευμένο κράτος, προσφέροντας υψηλότερες αποδόσεις που αντανακλούν την μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους αλλά παράλληλα η ΕΚΤ εξασφαλίζει τους αγοραστές τους (υποσχόμενη να τους τα αγοράσει από την πρώτη στιγμή). Αυτό είναι το business plan της «Μητσοτάκης ΑΕ». Όσο πιο πολύ βυθίζονται στα χρέη οι πολλοί, τα «κορόιδα»,  τόσο πιο μεγάλα κέρδη τσεπώνουν  οι «δικοί» της άνθρωποι-ξένοι και Έλληνες. Η «Μητσοτάκης ΑΕ» μοιράζει δίκαια μεταξύ των ημετέρων τα κέρδη που παράγονται λόγω της καταστροφής πλούτου και εισοδημάτων».

Εμπορευματοποίηση των καμένων δασών

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι η πανδημία επιτάχυνε και δημιούργησε νέο πεδίο γι’ αυτές τις ημιαγορές. Υπογράμμισε επίσης, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ότι «έχουμε μια Μητσοτάκης ΑΕ που τρίβει τα χέρια της, καθώς όσο περισσότερα κόκκινα δάνεια δημιουργούνται, τόσο το καλύτερο για τους φίλους της κερδοσκόπους αυτών των ημιαγορών. Ακόμα και στην καταστροφή των δασών, κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους. Η αναδάσωση φερ’ ειπείν, όπως την προδιαγράφει η κυβέρνηση με μια σειρά από ΣΔΙΤ που θα γίνει με γενετικά τροποποιημένα δενδρύλλια, με τις φυτείες δηλαδή της Monsanto-Bayern, χωρίς χλωρίδα και πανίδα, ουσιαστικά πολλά δέντρα χωρίς δάσος. Η άρχουσα τάξη λοιπόν, πλέον, έχει και έννομο συμφέρον από αυτές τις καταστροφές».

«Όταν μιλάνε για πιστοποιημένα δενδρύλια γρήγορης ανάπτυξης εννοούν γενετικά μεταλλαγμένα δένδρα τα οποία θα μεγαλώνουν ταχύτατα, θα πεθαίνουν γρήγορα, θα χρησιμοποιούνται για παραγωγή βιομάζας που θα νέμονται τα ίδια συμφέροντα. Θα μπορούν να αντικατασταθούν από δενδρύλλια της ίδιας εταρείας- και στον ίσκιο τους δεν θα φυτρώνει γηγενής χλωρίδα ούτε και θα ζει γηγενής πανίδα».

4 προτάσεις για την ακρίβεια 

Για την ανάσχεση της ακρίβειας ο κ. Βαρουφάκης κατέθεσε 4 προτάσεις. Πρότεινε ο ανώτατος συντελεστής ΦΠΑ από το 24% να μειωθεί στο 15%, ζήτησε αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή σε κατώτατο μισθό και επιδόματα χρησιμοποιώντας όχι τον επίσημο πληθωρισμό αλλά δείκτη τιμών των μικρομεσαίων νοικοκυριών. Παράλληλα πρότεινε ακύρωση όλων των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα σούπερ μάρκετ.

Όχι στον διχασμό που φέρνουν τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων

Τόνισε ότι ενάμιση χρόνο μετά. το ξέσπασμα της πανδημίας το κυβερνητικό μοντέλο διαχείρισής της απέτυχε. Επανέλαβε ότι το ΜεΡΑ 25 στηρίζει την προσπάθεια εμβολιασμού αλλά όχι τον διχασμό που φέρνουν τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων. «Αντί η κυβέρνηση να πείθει τον λαό να εμβολιαστεί με επιχειρήματα, στατιστικά στοιχεία και σεβασμό, εξαπολύει μείγμα απειλών και ύβρεων προς τους ανεμβολίαστους. Έτσι τους κάνει ακόμη πιο διστακτικούς».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ