14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γ. Καββαθάς από Κρήτη: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες αυξήσεις φόρων

Ημερομηνία:

Μήνυμα ότι το σύνολο της κοινωνίας δεν αντέχει περαιτέρω αυξήσεις φόρων και μειώσεις κοινωνικών παροχών απέστειλε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς.

Σε δηλώσεις του από το Ρέθυμνο ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, τονίζοντας πως η παραγωγική οικονομία σημειώνει κάμψη 20% λόγω της αβεβαιότητας της κατάστασης.

«Οι ξένοι οίκοι δεν φορτώνουν πλέον εμπορεύματα, λόγω της μη αποδοχής πίστωσης, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να υπάρξει έλλειψη αγαθών αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο θέμα της κρατικής συμφωνίας με τους δανειστές εταίρους μας. Οι πιστωτές δεν καταλαβαίνουν ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα λαθεμένων μοντέλων ανάπτυξης σε βάθος χρόνου 25ετίας. Οι επαγγελματοβιοτέχνες, περισσότερο, περιμένουν τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία – και όχι αυτήν καθ’ αυτήν τη συμφωνία» σχολίασε.

Σημειώνεται πως ο κ. Καββαθάς βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στην ημερίδα που διοργανώνει στα Χανιά το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Συνομοσπονδίας, με θέμα «Στόχοι και Παρεμβάσεις του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για τις Μικρές Επιχειρήσεις». Στο Ρέθυμνο, είχε συναντήσεις με μέλη της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...