15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γ. Κυριακάκη προς Στ. Αρναουτάκη: “Διακοπή ηλεκροδότησης πομπού της ΕΡΑ Χανίων και οι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι”

Ημερομηνία:

Ερώτηση για τη διακοπή ηλεκτροδότησης του πομπού των μεσαίων της ΕΡΑ Χανίων και των συνεπαγόμενους κινδύνους κατάθεσε ο Γιάννης Κυριακάκης προς τον Στ. Αρναουτάκη, στην οποία αναφέρει:

Κύριε Περιφερειάρχη

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, η ΔΕΗ, με εντολή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μέσω του μορφώματός της ΝΕΡΙΤ, προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ 1512 KHZ. Ο πομπός των μεσαίων ( με βάση συγκεκριμένα στοιχεία) ακούγεται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ακόμη και σε χώρες της Β. Ευρώπης! Ο σταθμός Χανίων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, είναι μια ιστορική συχνότητα. Ιδρύθηκε το 1946 από τον ιδιώτη τεχνικό Βασίλη Δασκαλάκη, ο οποίος μάλιστα είχε, τότε, κατοχυρώσει τη συχνότητα 1511 στα μεσαία. Το 1953 ο σταθμός πέρασε στο ΕΙΡ και έγινε κρατικός. Όλα αυτά τα χρόνια τα «μεσαία» δεν σταμάτησαν ΠΟΤΕ να εκπέμπουν! Κι αυτό συνέβη στις μέρες μας!!!

Η λειτουργία των κεραιών και των πομπών των μεσαίων κυμάτων είναι απαραίτητη για την ναυσιπλοΐα, την αεροπλοΐα, τα υποβρύχια, καθώς σε έκτακτες συνθήκες -πολέμου, μπλακ άουτ- που μπορεί να “σβήσουν” τα ηλεκτρονικά. Θεωρείται απαραίτητο το να υπάρχουν ως back up αυτά τα εργαλεία και για τις προσγειώσεις αεροπλάνων, και για πλοήγηση πλοίων και υποβρυχίων. Ο πομπός μεσαίων κυμάτων, χρησιμοποιείται ως ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, ως ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων.

Από τις 4/12 η κεραία ύψους 108 μέτρων είναι πλέον χωρίς φωτισμό ασφαλείας. Η εκδικητική προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής της ΕΡΑ Χανίων δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους τους οποίους θα μπορούσατε, λόγω της θεσμικής σας θέσης, να διερευνήσετε.

Σκοπεύει η Περιφερειακή αρχή να έρθει σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα των κινδύνων;

Προτίθεστε να προβείτε σε κάποιες ενέργειες για την αντιμετώπιση των παραπάνω κινδύνων, επανασυνδέοντας το ρεύμα στον πομπό;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ