Γ. Σταθάκης: Κατεξοχήν θεσμός μελέτης για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο το ΚΕΠΕ

Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) θα καταστεί ο κατεξοχήν θεσμός μελέτης για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και ταυτόχρονα θα παραμείνει κέντρο υψηλών ερευνητικών επιδόσεων διεθνούς εμβέλειας.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της διεύθυνσης ΚΕΠΕ το πρωί.

Τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και επιστημονικού διευθυντή αναλαμβάνει ο Μιχαήλ Ψαλιδόπουλος, καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Sponsored links"

Ο υπουργός σημείωσε στην ομιλία του ότι το ΚΕΠΕ είναι σημαντικός ιστορικός θεσμός για τη χώρα και έπαιξε διαφορετικούς ρόλους σε διαφορετικές περιόδους, κυρίως αυτόν του αναπτυξιακού συμβούλου, προσφέροντας πλήθος μελετών ιστορικής σημασίας για την ανάπτυξη με περιορισμένους πόρους τη δεκαετία του 1960 και 1970.

Σήμερα το ΚΕΠΕ καλείται να παίξει τον παραδοσιακό του ρόλου να είναι ο κατεξοχήν θεσμός μελέτης για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και ταυτόχρονα να παραμείνει κέντρο υψηλών ερευνητικών επιδόσεων διεθνούς εμβέλειας και σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η νέα κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει και να επενδύσει σε αυτό το θεσμό.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος ανέφερε ότι το ΚΕΠΕ θα ξαναγίνει το ερευνιτικό ίδρυμα που ήταν παλαιότερα διευρύνοντας το κύρος που είχε στην ελληνική κοινωνία, καλώντας όλους τους ερευνητές να συστρατευτούν όλοι σε αυτή τη νέα προοπτική.

Είπε ακόμη ότι το ΚΕΠΕ είναι και κέντρο προγραμματισμού και η λέξη προγραμματισμός έχει ξεχαστεί τα τελευταία χρόνια, «όμως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας απαιτεί προγραμματισμό με έρευνες σοβαρές με τεκμηρίωση που θα είναι και προτάσεις πολιτικής».

Ο πρώην πρόεδρος Νίκος Φίλιππας υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό ότι ήταν στην τελετή ο υπουργός και ότι υπάρχει στη χώρα ένα think tank ανεξάρτητο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις