21.8 C
Chania
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026

Γ. Σταθάκης σε αγωνιζόμενους ενάντια σε πλειστηριασμούς: “Συνεχίστε να κάνετε αυτό τον αγώνα στα Ειρηνοδικεία”

Ημερομηνία:

Η επιτροπή της συνέλευσης Ειρηνοδικείου Ιλίου ενάντια στους πλειστηριασμούς, συναντήθηκε με τον υπουργό οικονομίας, υποδομών, ναυτιλίας και τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη στο υπουργείο εθνικής οικονομίας (31.3.2015).
Η διάρκεια της συνάντησης ήταν 45 λεπτά, ενημερώθηκε ο υπουργός για τα αιτήματα της συνέλευσης και ακολούθησε σχετική συζήτηση.

«Το μεγαλύτερο κέρδος που εισπράξαμε από τον ίδιο τον υπουργό ήταν η παρότρυνση του για συνέχεια αυτού του αγώνα, για συνέχεια της λαϊκής απαίτησης έως ότου διευρυνθεί ο νόμος πέραν του παρόντος για την πρώτη κατοικία», σημειώνει η κυρία Ντίνα Κοέδρου και συνεχίζει «ζητήσαμε από τον υπουργό να συμπεριλάβει τα αιτήματά μας στο νομοσχέδιο, αλλά μας απάντησε ότι, ενώ θα το επιθυμούσε, ακόμα κι έτσι όπως είναι το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει πάγωμα των κατασχέσεων περιπτώσεων πρώτης κατοικίας, κατεβαίνει προς ψήφιση ενώ υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από τους ευρωπαϊκούς εταίρους».

Στην απάντηση του υπουργού, μέλη της επιτροπής του επεσήμαναν ότι μέσα από τον αγώνα τους, έχουν εισπράξει από τον κόσμο, πως όλο και περισσότερο απομακρύνεται ο φόβος μιας ενδεχόμενης ρήξης και ότι ο κόσμος επιθυμεί απεγκλωβισμό από τον κλοιό των ελέγχων του ΔΝΤ.

Η πενταμελής αντιπροσωπεία: Ντίνα Κοέδρου, Ηλίας Παπαδόπουλος, Νίκος Ξενάκης, Μίλτος Σακελλάρης, Ηλίας Μάντζαρης

Να υπενθυμίσουμε ότι κάθε Τετάρτη, 3.30μμ με 5.00μμ, σε πολλά Ειρηνοδικεία όλης της Χώρας, πολίτες συγκεντρώνονται ενάντια στους πλειστηριασμούς. Το ίδιο συμβαίνει και στα Χανιά όπου οι πολίτες συγκεντρώνονται στα Δικαστήρια ενώ και στο Ηράκλειο, η Λαϊκή Στάση Πληρωμών πρωτοπορεί στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=kAQtdVA_AC4&feature=youtu.be”]

Το βίντεο βρήκαμε αναρτημένο στη σελίδα στο fb του “Δρόμου της Αριστεράς

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλήψεις σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο για όπλα, ναρκωτικά και κλοπές

Συλλήψεις σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο: 21χρονος με 215 φυσίγγια στα Χανιά, 29χρονος με ναρκωτικά στο Ηράκλειο και 20χρονος για κλοπές ηλεκτρικών πατινιών στο Ρέθυμνο.

Περιφέρεια Κρήτης σε διαδραστικό εργαστήριο για κλιματική ανθεκτικότητα και βιώσιμο τουρισμό στη Σαρδηνία

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο εργαστήριο NaTour4CChange στη Σαρδηνία για κλιματική ανθεκτικότητα και βιώσιμο τουρισμό. Φυσικές λύσεις για παράκτιους προορισμούς.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Καταγγελία για ελλείψεις στην παιδική προστασία και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης καταγγέλλει ελλείψεις στην παιδική προστασία, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μέσω ΕΣΠΑ και την υποστελέχωση δομών στο νησί.

Άσκηση μείζονος ατυχήματος στη Σούδα με τη συμμετοχή των Σωμάτων Ασφαλείας

Σε κατάσταση προγραμματισμένου συναγερμού θα βρεθεί η περιοχή της...