22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Δέσποινα Βανδή: Ακύρωσε συναυλία της στην Τουρκία λόγω αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ

Ημερομηνία:

Τη φιλανθρωπική συναυλία της στο Τσεμέ της Τουρκίας ακύρωσε η Δέσποινα Βανδή καθώς στον χώρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας, αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνίδα τραγουδίστρια ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ από χώρο της εκδήλωσης, ωστόσο το αίτημα της δεν έγινε δεκτό κι έτσι τελικά η δημοφιλής ερμηνεύτρια δεν ανέβηκε στη σκηνή.

«Με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στην προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία μου, ανακοινώνω ότι για λόγους που έχουν σχέση με την αποκλειστική ευθύνη του Τουρκικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (το οποίο μονομερώς αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία, δίνοντας της μία απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική διάσταση) δεν είναι δυνατή η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη εκδήλωση», αναφέρει η Δέσποινα Βανδή σε ανάρτησή της στο Instagram για το περιστατικό.

Η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, δήλωσε ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ».

Ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα» προσέθεσε η δήμαρχος και, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV, συνέχισε σε έντονο ύφος λέγοντας:

«Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

Στη σκηνή εμφανίστηκε τελικά η χορωδία του Ιδρύματος TEV, η οποία μαζί με το ακροατήριο τραγούδησε το «Εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που έχουν υιοθετήσει κυρίως οι εθνικιστές κεμαλιστές και εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη και την ήττα του ελληνικού στρατού το 1922.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...