19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δήλωση βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παράταση θητείας του Διοικητή ΠΑΓΝΗ – “Πλήρης κάλυψη Πλεύρη στις αθλιότητες Χαλκιαδάκη”

Ημερομηνία:

Κοινή δήλωση των βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση θητείας του Διοικητή ΠΑΓΝΗ:

Η δημοσίευση (12/1/2022) στο ΦΕΚ της παράτασης της θητείας του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Χαλκιαδάκη, καθιστά τον Υπουργό Υγείας κ.Πλεύρη απολύτως συνυπεύθυνο και πολιτικά υπόλογο για την αυθαίρετη, αυταρχική και άκρως προσβλητική για τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συμπεριφορά του εν λόγω Διοικητή. Παρά το κύμα αντιδράσεων και την καθολική καταδίκη της απαράδεκτης ενέργειας του να διενεργήσει κατ’ οίκον έλεγχο σε 3 αναισθησιολόγους που νοσούσαν με covid-19, παρά την κατακραυγή του ιατρικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Πλεύρης όχι απλώς δεν κράτησε απόσταση, αλλά κάλυψε πλήρως και επιβράβευσε τις αθλιότητες του κ. Χαλκιαδάκη.

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας υιοθετεί και στηρίζει μια διοικητική πρακτική που πλήττει ευθέως την τιμή και την αξιοπρέπεια όχι μόνο των συγκεκριμένων γιατρών αλλά όλου του υγειονομικού προσωπικού του δημόσιου συστήματος υγείας, που παρά την αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και τις άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εξακολουθεί να δίνει μάχη καθημερινά για τον άρρωστο και να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες περίθαλψης. Είναι προφανές επίσης ότι τον κ. Πλεύρη δεν τον απασχολούν ούτε οι κινητοποιήσεις των γιατρών, ούτε ο κίνδυνος να πολλαπλασιαστεί το κύμα παραίτησης και φυγής γιατρών, αλλά μόνο το γόητρο και η «ασυλία» των εκλεκτών του «συστήματος Μητσοτάκη».

Η μόνη κίνηση εκτόνωσης της κρίσης και διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του ΠΑΓΝΗ, είναι η αποπομπή του κ. Χαλκιαδάκη από τη θέση του. Είναι υποχρέωση του Υπουργού Υγείας να ζητήσει με αυτό τον τρόπο έμπρακτα συγγνώμη από τους συγκεκριμένους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού.

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανόλης

Μαμουλάκης Χάρης

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...