23.4 C
Chania
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026

Δήλωση του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ.

Ημερομηνία:

Ο εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης κ. Γιώργος Ζερβάκης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Δ.Ε.Θ. και τις αντιδράσεις των κομμάτων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Πρίν από ένα έτος , οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, επεσήμαναν ότι η επίλυση των προβλημάτων της χώρας και η υλοποίηση μεταρρυθμιστικών πολιτικών , απαιτούν  σαφές και μετρήσιμο κυβερνητικό έργο με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η συντήρηση του μεταπολιτευτικού κρατικού μοντέλου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ένα χρόνο μετά, οι δεσμεύσεις , οι υποχρεώσεις , οι αναγκαιότητες για να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στο σύνολο του κράτους, δεν χωρούν αναστολές , υπαναχωρήσεις, δισταγμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ τα κόμματα της  αντιπολίτευσης που συμφωνούν στις βασικές γραμμές εξόδου από την κρίση οφείλουν να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς ’’ ωραιοποιήσεις ’’ και εύκολες λύσεις.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κινείται στην τροχιά του μεταπολιτευτικού τρόπου αντιμετώπισης των πραγμάτων, ο πολιτικός κόσμος να μην μπορεί να συνεργασθεί και να συναινέσει στα αυτονόητα.Η Ελλάδα οφείλει να κινηθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις όχι γιατί έχει δώσει υποσχέσεις, αλλά γιατί αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα να μεταρρυθμίσει πολιτικές και οικονομικές δομές.

Και αυτό εξαρτάται και από την κυβέρνηση που πρέπει να υλοποιήσει τα υπεσχημένα αλλά και από τα πολιτικά κόμματα που πρέπει να πορευθούν μέσα από συνθήκες ωριμότητας και υπευθυνότητας, ανάλογης με εκείνη άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα είναι πολύ σοβαρή και κρίσιμη.Και δεν απαιτεί ” ακαδημαϊκού τύπου χειρισμούς ” , γιατί κρίνεται το αύριο της χώρας, της κοινωνίας, και όχι κάποιο εξάμηνο σε σχολή Νομικής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μικρές συνήθειες, μεγάλες αλλαγές: Απλές πρακτικές για τη μείωση αποβλήτων χαρτιού

Πρακτικές συμβουλές για τη μείωση αποβλήτων χαρτιού στην καθημερινότητα. Μάθετε απλές συνήθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων ΧΗΜΗΠΕΡ, ΜΗΧΟΠ και Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: “Τεράστια πρόκληση η αποφυλάκιση Κασιδιάρη...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλουν την αποφυλάκιση Κασιδιάρη για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Παύλου Φύσσα. Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά.

8ος Δρόμος Μουσούρων: Τρέχουμε μαζί για τον τόπο μας την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει τον 8ο Δρόμο Μουσούρων στις 27 Σεπτεμβρίου 2026. Ημιμαραθώνιος 21χλμ, 10χλμ και 4χλμ στα χωριά της Δ.Ε. Μουσούρων.

Μαμουλάκης στη Βουλή για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τι προβλέπεται για τον πηγαίο κώδικα και την ελληνική συμμετοχή;

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τη συμφωνία «Ασπίδα του Αχιλλέα» 3 δισ. ευρώ, ζητώντας διευκρινίσεις για τον πηγαίο κώδικα και την ελληνική τεχνολογική αυτονομία.