Δήμαρχος Ιεράπετρας : Τελευταία απάντηση στις προσβλητικές εκφράσεις του βουλευτή κ. Αυγενάκη

Κανένα σχόλιο

Λυπάμαι που ο κ. Αυγενάκης δεν γνωρίζει τη φράση: «Συγνώμη έκανα λάθος». Θα ήταν πολύ απλό, ανθρώπινο και πολιτικά ορθό να το πει. Αντίθετα συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη και εκτίθεται χωρίς λόγο. Αρχικά έστειλε στα ΜΜΕ μια επιστολή στον Δήμαρχο Ιεράπετρας η οποία απευθυνόταν στο Δήμαρχο Σητείας και η οποία δημοσιεύτηκε. Την διάβασαν εκατοντάδες άνθρωποι σε διάφορα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Απάντησα διότι δημιουργούσε λάθος εντυπώσεις χωρίς να είναι αλήθεια. Μετά από λίγο προσάρμοζε την επιστολή και την έστελνε ξανά στα ΜΜΕ. Επιχείρησε δηλαδή να καλύψει το λάθος με μια δήλωση που δυστυχώς συνιστά προσωπική επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αυθαίρετες διαπιστώσεις χωρίς καλά – καλά να με γνωρίζει. Διάβασα το κείμενο χθες το βράδυ, αλλά δεν απάντησα άμεσα, σκεπτόμενος πως δεν έχει καμία λογική μιας τέτοιας μορφής αντιπαράθεση.

Όμως ο κ. Αυγενάκης δεν σταμάτησε ούτε εκεί. Σήμερα το πρωί μίλησε σε ραδιόφωνο του Λασιθίου (Ραδιοφωνικός Σταθμός Αγίου Νικολάου 104,4) και στην οποία πέραν των προσβλητικών χαρακτηρισμών που επανέλαβε, ανέφερε πως είμαι αποσπασμένος από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο ΤΕΙ και μάλλον χωρίς συγκεκριμένο ρόλο!

Είναι ηλίου φαεινότερον πως ο κ. Αυγενάκης δεν γνωρίζει ανθρώπους στο Λασίθι. Τον ενημερώνω λοιπόν πως είμαι Πολιτικός Μηχανικός από το 1975 και δεν έχω καμία σχέση με την εκπαίδευση και το ΤΕΙ. Ας σταματήσει επιτέλους να πέφτει από τη μία γκάφα στην άλλη.

"Sponsored links"

Επί της ουσίας και επειδή με κατηγόρησε πως δεν είχα λόγο να αναμειχθώ στο θέμα, επιθυμώ μόνο να διευκρινίσω πως δεν αντέδρασα πρωτίστως για το Τμήμα της Σητείας, ούτε ανακατεύτηκα σε θέματα που δεν με αφορούν. Ο κ. Αυγενάκης είχε ασχοληθεί με την Ιεράπετρα αναφέροντας πως «το προτεινόμενο από το Σχέδιο Αθηνά για ίδρυση στην Ιεράπετρα το 2015, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, έχει αποφασισθεί πρόσφατα από τη Συνέλευση και το Συμβούλιο του ΤΕΙ να ιδρυθεί στο Ηράκλειο». Αν ήξερε το Λασίθι θα γνώριζε ότι ως Δημοτική Αρχή έχουμε αντιταχθεί έντονα σε αυτή τη λογική που προσπαθεί να ανατρέψει τις αποφάσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Τα Τμήματα Σητείας και Ιεράπετρας ανήκουν στην ίδια Σχολή και συνδέονται άμεσα. Για αυτό και η αρχική επιστολή μου στον ίδιο.

Κλείνοντας, θέλω να διαβεβαιώσω πως δεν έχω κανένα θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης. Οι θεσμικοί ρόλοι δεν επιτρέπουν τέτοιες λογικές. Προσπερνώ τα όσα προσβλητικά αναφέρει για πολιτικές πρακτικές που δεν υιοθέτησα ποτέ κατά την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά. Νομίζω πως οι πολίτες του Λασιθίου γνωρίζουν. Αν δε, επιθυμεί ενημέρωση για τα θέματα της Ιεράπετρας, προφανώς και θα την παρέχω, πράττοντας με το ίδιο κριτήριο που με οδήγησε στην αρχική επιστολή: Την προάσπιση των συμφερόντων της Ιεράπετρας.

 Σήφης Αναστασάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live