19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Δήμος Αποκορώνου: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του οικισμού Νίππος

Ημερομηνία:

Όπως αναφέρει ο κύριος Κουκιανάκης, στόχος της παρέμβασης είναι η βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης των πολιτών του οικισμού με βελτίωσης της ποιότητας των κεντρικών οδών χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως πέτρα σε διάφορες τεχνοτροπίες επίστρωσης.

Επίσης η αναβάθμιση του αισθητικού αποτελέσματος και η εναρμόνιση του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα του οικισμού με τον ορεινό γνωρίσματα του τοπίου.

Ιδιαίτερο σημείο, για τον κάτοικο αλλά και τον επισκέπτη του χωριού αποτελεί το πλάτωμα του μνημείου που συνδέεται με την μικρή πλατεία και το ηρώο.

Η ανάπλαση προσδιορίζεται σε τρεις άξονες.

1. Στην ανάπλαση των κεντρικών δημοτικών οδών του οικισμού με επίστρωση φυσικής πέτρας.

2. Στην ανάπλαση των μικρών μονοπατιών στο εσωτερικό του οικισμού με σκοπό την διευκόλυνση της πρόσβασης και την δημιουργία ενός συνολικού χαρακτήρα του οικισμού.

3. Στην ανάδειξη και επαναχρησιμοποίηση του χώρου του πλατώματος στο μνημείο του χωριού.

  • Προτείνονται εργασίες συντήρησης των μαρμάρων του μνημείου. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν το στοκάρισμα και το τρίψιμο – γυάλισμα των υφιστάμενων πλακών τόσο σε οριζόντιες όσο και σε κάθετες επιφάνειες. Στα σημεία που το μάρμαρο έχει σπάσει και έχει αποκολληθεί θα γίνεται εκ νέου τοποθέτηση νέου τμήματος.
  • Θα δημιουργηθούν 7 νέες θέσεις δημόσια στάθμευσης οι οποίες θα οροθετηθούν με κυβόλιθο.
  • Το υπόλοιπο τμήμα του πλατώματος θα επιστρωθεί με πέτρινες πλάκες
  • Το τμήμα της πλατείας θα οριοθετηθεί από το επίπεδο του δρόμου, ημικράσπεδο με μια μικρή υψομετρική διαφορά + 5,00 ως 8,00 εκ.
  • Προτείνονται φυτεύσεις στην περιοχή στο παρτέρι μπροστά από τις θέσεις στάθμευσης και σύμφωνα με τις θέσεις που επισημαίνονται στο σχέδιο της γενική αρχιτεκτονικής πρότασης.
  • Προτείνεται η τοποθέτηση καθιστικών – παγκάκια ανατολικά της πλατείας καθώς και στο πλάτωμα του Ι.Ν. Παναγίας όπως και των αντίστοιχων ξύλινων κάδων απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας και να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για έναν καλύτερο Αποκόρωνα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ