Δήμος Ηρακλείου: Έκκληση για ενοικίαση σπιτιών που θα στεγάσουν αστέγους

Κανένα σχόλιο

Η τεράστια έλλειψη σπιτιών προς ενοικίαση από τη μια και τα απερίγραπτα υψηλά ενοίκια των περιορισμένων διαθέσιμων σπιτιών από την άλλη, ναρκοθετούν την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να στεγάσει συμπολίτες μας άστεγους, ή ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα βίας, ή λόγω μεγάλης οικονομικής στενότητας ζουν σε ακατάλληλους χώρους, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να παρατείνεται το δράμα και η οικογενειών που αναγκάζονται να περάσουν γιορτινές μέρες μέσα σε οδυνηρές συνθήκες διαβίωσης, χωρίς τις βασικές παροχές που θα έπρεπε να απολαμβάνουν.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» το υλοποιούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου και προβλέπει τη στέγαση ανθρώπων που είναι σε κατάσταση αστεγίας, ή που είναι γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα βίας, ή ανθρώπων που σήμερα ζουν σε ένα εντελώς ακατάλληλο κατάλυμα χωρίς τις στοιχειώδεις παροχές όπως είναι το νερό ή το ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή ουσιαστικά βρίσκονται ένα βήμα πριν να καταλήξουν να ζουν στο δρόμο.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, το πρόγραμμα το πρόγραμμα παρέχει σε αυτούς τους ανθρώπους καταρχήν υποστήριξη για να μπορούν να επανενταχθούν και τους διασφαλίσει ένα σπίτι στο οποίο θα μπορούν να ζήσουν για δύο χρόνια και δουλειά για ένα χρόνο.

Επίσης καλύπτει όλα τα έξοδα της οικοσκευής και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Μέσα από το πρόγραμμα ήδη έχουν στεγαστεί επτά μονομελή νοικοκυριά και δύο τριμελείς οικογένειες, και σε αυτή τη φάση αναζητείται στέγη για να φιλοξενηθούν εννέα μονομελή νοικοκυριά και τρείς τριμελής οικογένειες δηλαδή δώδεκα σπίτια.

Όπως εξηγεί η κ. Παπαδάκη από τη μια τα υψηλά ενοίκια και από την άλλη η τεράστια δυσκολία που υπάρχει σε διαθέσιμα σπίτια έχει καθηλώσει την υλοποίηση του προγράμματος για τη στέγαση όλων αυτών των ανθρώπων που είναι κρίσιμο να αποκτήσουν στέγη για να μπορέσουν να επανενταχθούν κοινωνικά. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε τη βοήθεια των ανθρώπων που έχουν διαθέσιμα σπίτια για να στεγαστούν οι συμπολίτες μας μέσα από το πρόγραμμα που καλύπτει και την έγκαιρη πληρωμή του ενοικίου και όλων των λογαριασμών.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live