24.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Δήμος Σητείας: Κατηγορηματικό «Όχι» στα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας εξέδωσε ομόφωνη απόφαση με την οποία καταδικάζει την χωροθέτηση υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην περιοχή. Παρά την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που επιτρέπει την ανάπτυξη τέτοιων έργων υπό συγκεκριμένους όρους, ο Δήμος Σητείας υπογραμμίζει ότι η περιοχή πληροί όλα τα κριτήρια αποκλεισμού που ορίζει το ΚΑΣ, όπως η παρουσία αρχαιολογικών χώρων, περιοχών NATURA και άλλων προστατευόμενων ζωνών.

Ο Δήμος Σητείας τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση ενός έργου που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι τοπικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της κοινότητας και να αντιταχθούν σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται ερήμην τους.

Πιο αναλυτικά σε σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι:

Μετά από απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την χωρθέτηση των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και την ειλημμένη δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, για χωροθέτηση εγκατάστασης και εκμετάλλευσης ΥΑΠ σε επίπεδο επικρατείας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1- Με ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ. Σητείας γνωμοδοτεί αρνητικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

2- Η απόφαση του ΚΑΣ δεν διαφοροποιεί σε τίποτα τα μέχρι τώρα δεδομένα καθ΄οτι στα γενικά κριτήρια αξιολόγησης περιοχών για αποφυγή χωροθέτησης και εγκατάστασης ΥΑΠ, είναι η μη συναίνεση αρμόδιων φορέων, καθώς και η απόσταση από περιοχές γεωπάρκων, ενάλιες αρχαιότητες, αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές NATURA, περιοχές βιοποικιλότητας, ζώνες ιδικού ενδιαφέροντος, αεροδρόμια, κ.α.

3- Σε καμία περίπτωση ο Δήμος Σητείας δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα και αποφάσεις που θα παρθούν ερήμην και εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως...

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του...