Δήμος Χανίων: Με επιτυχία οι εκθέσεις για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Την Κυριακή 30 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις, που ήταν αφιερωμένες στα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Πλήθος κόσμου, τόσο συμπολιτών μας όσο και επισκεπτών, επέλεξε να επισκεφθεί τους χώρους πολιτισμού που τις φιλοξενούσαν, να ενημερωθεί για τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία του νησιού και να περιηγηθεί στους δρόμους της πόλης, αναζητώντας τις φωτοϊστορίες της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας.

Επισημαίνεται ότι οι εκθέσεις, που ήταν διαθέσιμες δωρεάν προς το κοινό, ήταν οι εξής:

Στην Πύλη Σαμπιονάρα πραγματοποιήθηκε Έκθεση – Αφιέρωμα στα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης υπό την επιμέλεια του Λευτέρη Λαμπράκη σε συνεργασία με τη Μαρία Μιχελογιάννη. Η διοργάνωσή της έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

"Sponsored links"

Στο Γιαλί Τζαμί έλαβε χώρα το Εικαστικό Δρώμενο – Εγκατάσταση με τίτλο «Ματωμένα Πορτραίτα». Την έκθεση επιμελήθηκε ο εικαστικός, Δημήτρης Αστερίου, και τη διοργάνωση είχαν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Η πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Μνήμες ενός Πολέμου: Χανιά 1941-1945», που διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., παρουσιάστηκε από τον συλλέκτη – ερευνητή, Μανώλη Μανούσακα, παρουσιάστηκε σε 22 τοποθεσίες της πόλης των Χανίων, στα ίδια σημεία που είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες, δείχνοντας στους περαστικούς τον όλεθρο του πολέμου, με κρυμμένες φωτοϊστορίες από τους βομβαρδισμούς.

Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου διεξήχθη έκθεση – αναδρομή στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, μέσω σπάνιων αδημοσίευτων φωτογραφιών και αντικειμένων εποχής, από το ιστορικό αρχείο του συλλέκτη και ιστορικού ερευνητή, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, και τη συλλογή αντικειμένων του συλλέκτη και ιστοριοδίφη, Στέλιου Τριπαλιτάκη, σε επιμέλεια του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, και διοργάνωση από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητας Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ. και τον Σύλλογο Διατήρησης Ιστορικής Μνήμης Μάχης Κρήτης & Αντίστασης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις