Δήμος Χανίων: Πέντε νέα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία, ηλεκτρικό καθαριστικό όχημα και σταθμοί φόρτισης

Κανένα σχόλιο

Τησύμβαση για την προμήθεια5 νέων, υπερσύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός καθαριστικού οχήματοςκαι δύο σταθμοί φόρτισης, ύψους 3.850.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή, 18/11/2022,ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον τομέα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»και κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας MES Ενεργειακή Α.Ε., Κωστής Τερζής, ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, Δρ. Παναγιώτης Ζέρβας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής TAM, BryanZhaoκαιο Διευθυντής στον τομέα των ηλεκτρικών λεωφορείων, PedroCardenas, ενώ από πλευράς του Δήμου Χανίων παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Τάσος Αλόγλου, Μιχάλης Καλογριδάκης και Μιχάλης Τσουπάκης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής ΕπιχείρησηςΚΥΔΩΝ Α.Ε., Χαράλαμπος Λίτος.

"Sponsored links"

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι πρόκειται για μία μεγάλη μέρα για τον Δήμο Χανίων, καθώς γίνονται τα πρώτα μεγάλα βήματα για την ηλεκτροκίνηση: «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία αφοράστην πολιτική του Δήμου Χανίων για την εξοικονόμηση ενέργειας, για τη μετακίνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και στην απάντηση του πολύ μεγάλου προβλήματος του κυκλοφοριακού, καθώς αυτά τα λεωφορεία θα διατεθούν για να διασυνδέσουν τα περιφερειακούςχώρους στάθμευσης με το κέντρο». Ο κ. Σημανδηράκηςτόνισε πως πρόκειται για μία προσπάθεια που έρχεται ως αποτέλεσμα πολλών μηνών σκληρής δουλειάς από τις υπηρεσίες του Δήμου, με μία χρηματοδότηση που δεν επιβάρυνε τους δημότες, καθώς το σύνολο του ποσού περίπου στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, είναι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Η απάντηση στο κυκλοφοριακό έρχεται με τέτοια σταθερά, σημαντικά βήματα»,συμπλήρωσε οΔήμαρχος Χανίωνο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για αυτότο αποτέλεσμα.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου υπογράμμισε πως: «Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα,το οποίο έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια και ολοκληρώνεται σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης. Το πιο σημαντικό ίσως για εμάς στις προδιαγραφές στις οποίες θέσαμε κατά την εκπόνηση του διαγωνισμού είναι ότι τα νέα ηλεκτρικά οχήματα έχουν ένα ενιαίο δάπεδο χαμηλού ύψους στο δρόμο, για να μπορούν να φιλοξενούν ΑμεΑ, διευκολύνοντας τη μετακίνηση τους».

Από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας, ο κ.Τερζής υπογράμμισε πως: «Τα Χανιά θα είναι ένας πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο στόλο που προμηθεύεται πόλη της Ελλάδας και απ’ ότι φαίνεται, θα είναι και η πρώτη πόλη που θα τα θέσει σε λειτουργία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πράξη του «Προγράμματος Τρίτσης», που υλοποιείται αυτή τη στιγμή, με μεγάλη επιτυχία. Αναμένουμε να το δούμε αυτό να υλοποιηθεί και να δούμε λεωφορεία της εταιρείας που εκπροσωπούμε να κινούνται στη πόλη των Χανίων, γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι κάτι πολύ πρωτοπόρο και θετικό τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κινητικότητα των πολιτών κι των επισκεπτών».

«Για μια σπουδαία μέρα για τα Χανιά» έκανε λόγο οPedroCardenas,υπογραμμίζοντας πως«τα Χανιά έκαναν ένα βήμα μπροστά και πήραν το ρίσκο για την αλλαγή. Είναι μια εμβληματική στιγμή για τον Δήμο Χανίων και πρέπει όλοι να νιώθετε περήφανοι».

"Sponsored links"

Τα πέντε νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μήκους 8 μέτρων, πρόκειται να διασυνδέσουν τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης με το κέντρο της πόληςκαι εξυπηρετούν ανάγκες συνολικά τουλάχιστον 40 επιβατών, με πρόβλεψη 15 θέσεων ΑμεΑ. Επιπλέον, διαθέτουν σύγχρονα και προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα κίνησηςσε κλειστούς και μικρούς δρόμους καθώς και η δυνατότητα περιστροφήςκαι των τεσσάρων τροχών των οχημάτων, που θα διευκολύνουν την κίνηση στο κέντρο και θα δώσουν την απάντηση στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης.

Η προμήθειά τους αναμένεται το επόμενο διάστημα, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπει επιπλέον, σε δεύτερο χρόνο, την προμήθεια τεσσάρων (4) επιπλέον ηλεκτρικών οχημάτων (ΙΧ), που θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live